Danmarksdemokraterne er nu repræsenteret i ni kommuner

17. AUG 2022 • 18:06ERHVERV/POLITIK

Ni byrådsmedlemmer og tidligere medlemmer af både Venstre, Konservative og DF stiller op for Støjbergs parti.

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs parti, Danmarksdemokraterne, er nu repræsenteret med byrådsmedlemmer i ni af landets kommuner.

Onsdag har partiformanden offentliggjort en liste over partiets kandidater til det kommende folketingsvalg. Blandt dem er nuværende byrådsmedlemmer i både Jylland, på Fyn og Sjælland.

Fem af dem er tidligere Venstre-medlemmer, tre er tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti, og én enkelt er tidligere konservativ.

Det er blandt andet den nu tidligere Venstremand Peter Lindholdt, medlem af Aalborg Byråd, og kommunalbestyrelsesmedlem for Venstre i Nordfyns Kommune, Nikolaj Vang.

- Jeg har brugt hele sommeren på at køre landet tyndt og besøge mange af de kandidater, som har meldt sig som mulige kandidater, siger Inger Støjberg.

På den netop offentliggjorte liste af kandidater er også seks nuværende folketingsmedlemmer, som alle har været en del af DF's folketingsgruppe.

Danmarksdemokraterne har blandt andet præsenteret Søren Espersen, Jens Henrik Thulesen Dahl og Hans Kristian Skibby som kandidater. Også Karina Adsbøl, Lise Bech og Dennis Flydtkjær er på listen.

Desuden er løsgænger Bent Bøgsted også blevet medlem af partiet. Den tidligere DF'er genopstiller dog ikke ved næste valg.

Det betyder, at Danmarksdemokraterne nu har i alt otte medlemmer i Folketinget, og det gør partiet større end blandt andet Dansk Folkeparti.

Størstedelen af nye folketingskandidater er tidligere DF'ere.

Ifølge Danmarksdemokraterne er 13 kandidater tidligere DF'ere, 11 er tidligere medlemmer af Venstre, én har en fortid i De Konservative, og fem har ikke tidligere været medlem af et parti.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU