Pensionister havde haglbyge af spørgsmål klar til Bofa

Pensionister havde haglbyge af spørgsmål klar til Bofa
Brian Johansen viser de nysgerrige pensionister rundt på anlægget. Eget foto
NOTITS | 15. APR 2024 • 19:00
NOTITS
15. APR 2024 • 19:00

Der var mange spørgsmål med i bagagen, da Nyker Pensionistforening i samlet flok besøgte Bofa for at blive klogere på den nye affaldsordning.

Medlemmerne af Nyker Pensionistforening var i sidste uge på besøg hos Bofa, hvor formålet var at blive klogere på den nye affaldsordning, der snart træder i kraft, og der var også tid til en grundig rundvisning.

Formanden for pensionistforeningen, Sven-Erik Sørensen, beretter om en flok nysgerrige medlemmer, der havde taget mange spørgsmål med på turen til Almegårdsvej, hvor Bofa holder til.

Lidt før klokken 14.30 blev man mødt ved affaldstårnet af kommunikationsmedarbejder Brian Kjær Johansen, der gav en grundig indføring i, hvad Bofa egentlig er for en størrelse.

– At genbrug er oppe i tiden, kan man tydeligt mærke på Bofa, idet Brian forklarede, at 68 procent af vores affald går til genbrug og genanvendelse, at kun 27 procent bliver brændt af, mens de sidste fem procent bliver til såkaldt deponi – altså til lossepladsen – dog fratrukket en mindre del farligt affald som transporteres væk fra øen, lyder det fra Sven-Erik Sørensen.Eget foto

En haglbyge af spørgsmål

Derudover blev der orienteret om det nye affaldssystem, hvor Brian Johansen herunder viste de nye affaldsbeholdere frem.

Det fremkaldte en 'haglbyge af spørgsmål', som kommunikationsmedarbejderen besvarede på bedste vis, fortæller formanden for pensionistforeningen.

– Men det var helt klart indtrykket, at langt de fleste gik derfra mere oplyste og beroligede, end da de ankom, tilføjes det.

Herefter var det på med de gule veste, og de fremmødte deltager fik en udførlig rundvisning på anlægget, hvor man både så de mange folk, der i en lind strøm kommer på pladsen med deres affald, og enkelte der ”klunsede” sig til noget, de lige kunne bruge.

Da man var nået hele anlægget rundt, og Brian Johansen havde svaret på de mange spørgsmål, var det tid for medlemmerne at vende snuden hjem igen - alle en hel del klogere på det nye affaldssystem, afslutter Sven-Erik Sørensen.