– Kunderne har været vildt glade for den økologiske mælk, og derfor er det også rigtig ærgerligt, man stopper med et godt produkt. I bund og grund er det kunden, der bestemmer, hvad vi skal have, og det er forbrugeren, der så finder andre veje.
Et andet alternativ til den manglende lokale økologiske mælk kan være at søge mod plantebaseret mælk.
– Dem, som nok tidligere har købt økologisk bornholmsk mælk, der tror jeg også på, at der er mange, der er gået over til havre- og plantemælk. Der er også et kæmpe udvalg af det efterhånden. Og vi sælger også mere plantemælk, det er der ingen tvivl, fortæller Marianne Kjøller.
Tidende har kontaktet direktøren for Bornholms Andelsmejeri for at høre, om mejeriet har kunnet mærke overgangen til ikke at producere økologisk mælk, og om de i stedet har oplevet en stigning i efterspørgslen på deres konventionelle mælk. Han er ikke vendt tilbage.