Hasle omfavner halloween: Øens største græskar kåres

Hasle omfavner halloween: Øens største græskar kåres
På Bornholm er man hidtil gået mest op i, at græskar skal være dekorative. Her der det græskar fra konkurrencen "Nexøs vildeste græskar" i 2022. Arkivfoto: Jakob Nørmark
NOTITS | HASLE | ABONNENT | 19. NOV 2022 • 07:45
Holger Larsen
Journalist
NOTITS | HASLE | ABONNENT
19. NOV 2022 • 07:45

Hasle og Omegns Byting planlægger halloweenfejring i 2023.

 

I Hasle og Omegns Byting har man egentlig ikke været meget for at gøre noget særligt ud af den amerikanske tradition med at fejre halloween. Men da man alligevel opfordrede hasleboerne til at sætte græskar med lys ud for at vise, at børnene var velkommen til at skræmme på allehelgensaften med "slik eller ballade", var rigtig mange med på ideen.

Og skal det være, så skal det også gøres med manér, mener man i bytinget. Her har bestyrelsen netop besluttet, at der forud for næste års halloween skal udskrives en konkurrence, hvor man kårer Bornholms største græskar.

– Vi vil ikke bare efterligne, hvad man laver andre steder på Bornholm i forbindelse med halloween. Derfor vil vi lave en konkurrence ligesom man gør det i Tivoli, hvor man kårer Danmarks største kæmpegræskar, siger bytingets formand, Kaj Erik Mortensen.

– Vi melder det ud allerede nu, så man har god tid til at forberede sig og finde de helt rigtige græskarfrø, og vi tør allerede nu love, at der bliver nogle gode præmier at dyste om, tilføjer formanden.

Planen er, at deltagerne skal aflevere deres græskar på Hasle Torv lige før efterårsferien, hvorefter der vil være vejning og kåring af de største græskar lørdag den 14. oktober. Herefter vil man udstille græskarrene på torvet frem til halloween den 31. oktober, oplyser Kaj Erik Mortensen om planerne.

DM i kæmpegræskar i Tivoli blev i 2022 vundet af en græskaravler fra Ribe med et græskar på 868,8 kilo. Verdensrekorden er fra 2021 og indehaves af en italiener med et græskar på hele 1.226 kilo – altså godt 1,2 ton.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag eftermiddag - tirsdag morgen: Du sparer mere end 68 kr., hvis du lader din elbil tirsdag kl. 01-02-03 i stedet for mandag kl. 17-18-19. Rent praktisk tanker du 200 km for 65 kr. Med andre ord: Efter midnat er det ’noget’ billigere. Opdateret 13.14. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning