Aakirkeby får besøg af røgalarmpatruljen

NOTITS | ABONNENT | 14. NOV 2022 • 19:18
NOTITS | ABONNENT
14. NOV 2022 • 19:18

Røgalarmpatruljen rykker til Aakirkeby for at tjekke røgalarmer og sætte fokus på brandsikkerhed i private hjem.

Det sker lørdag den 19. november oplyser Tryg Fonden i en pressemeddelelse.

Patruljen består af unge hjælpere fra De Gule Spejdere i Nexø og lokale brandfolk fra Bornholms Brandvæsen. De besøger, i samarbejde med Bornholms Boligselskab, beboere i Aakirkeby for at tjekke røgalarmer, og har beboerne i de boligområder, som Bornholms Boligselskab har udpeget, ingen røgalarm, så tilbyder røgalarmpatruljen at sætte en ny røgalarm op gratis. Initiativet skal sætte fokus på vigtigheden af at have en røgalarm i hjemmet og løbende tjekke, at røgalarmen virker.

– Særligt ældre mennesker er i risikogruppen, når det gælder brand i hjemmet. Nogle har faktisk en eller flere røgalarmer, men vi ved desværre, at en del af dem ikke virker – typisk fordi batterierne er brugt op, og det kan være vanskeligt at skifte dem. Derfor sender vi Røgalarmpatruljen rundt i udvalgte boligkvarterer for at tilbyde deres hjælp med at tjekke røgalarmer og eventuelt skifte batterier, hvis det er nødvendigt. Og har man ikke allerede en røgalarm, så hjælper patruljen med at sætte en op, siger Ole Nedahl, konsulent i Brandbevægelsen i pressemeddelelsen.

Røgalarmpatruljen kommer på besøg mellem klokken 9 og 15.30 til boligområder, der bliver orienteret om besøget på forhånd.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag eftermiddag - tirsdag morgen: Du sparer mere end 68 kr., hvis du lader din elbil tirsdag kl. 01-02-03 i stedet for mandag kl. 17-18-19. Rent praktisk tanker du 200 km for 65 kr. Med andre ord: Efter midnat er det ’noget’ billigere. Opdateret 13.14. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning