Ny ejer: Det kunne være skægt med et hotel på Bornholm

Ny ejer: Det kunne være skægt med et hotel på Bornholm
Køber og sælger har aftalt ikke at fortælle, hvad købsprisen er for Hotel Balka Strand. Her ses køber Søren Clausen (tv.) give hånd til sælger Jørgen Larsen. Foto: EDC Bornholmerbo
NYHED | ABONNENT | 16. MAR 2023 • 15:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
16. MAR 2023 • 15:30

Søren Clausen har i mange år købt og udlejet erhvervsejendomme på Sjælland. Nu har han kastet sig ud i at blive hotelejer på Bornholm.

Hotel Balka Strand har igen fået ny ejer.

Den 21. december 2021 blev hotellet solgt til den lokale forretningsmand Jørgen Larsen, og onsdag solgte han hotellet videre til et selskab tilhørende Søren Clausen fra København.

Den nye ejer har købt hotellet for at få en ny udfordring efter mange år, hvor han har købt og udlejet erhvervsejendomme på Sjælland.

– Jeg er ejendomsinvestor og synes, det kunne være skægt med et hotel på Bornholm for at prøve noget andet, fortæller Søren Clausen, som er direktør hos SC Ejendomme ApS.

Han har overtaget hotellet fra den 15. marts 2023, men hverken gæster eller personalet behøver at bekymre sig om ændringer lige med det samme. Hotelchef Nadja Hjort Hansen skal nemlig fortsat stå for driften af hotellet.

– Nadja har drevet det flot i flere år, og vi fortsætter heldigvis med hende som hotelchef, og så er der jo et fantastisk personale. Så vi skal bare være lidt i baggrunden, siger Søren Clausen, som ikke kommer til at have sin dagligdag på Bornholm, men vil komme på besøg jævnligt.

– Det er jo et hyggeligt sted, og Balka Strand er fantastisk smuk, så det er jo et sted, man gerne vil have lyst til at opholde sig, siger Søren Clausen, som har været en del på Bornholm som ung.

Hvad er dine planer med hotellet?

– Jeg har ikke helt overblik over det endnu, men der er en del forbedringer, der skal laves. Og det er all-over. På sigt sker der nok en del forbedringer – til det positive forhåbentlig.

– Men da sæsonen allerede starter om 14 dage, så er det svært at nå de helt store ændringer. Lige om lidt er hotellet fyldt med gæster, og de skal have lov til at være i ro uden for meget larm, siger han.

Købspris er hemmelig

Søren Clausen har aftalt med sælger ikke at fortælle, hvad købsprisen er. Dette vil dog senere kunne ses på den offentlige ejendomsdatabase ois.dk (Den Offentlige Informationsserver).

Her fremgår det, at hotellet blev solgt for 21,87 millioner kroner, da Jørgen Larsen købte det den 21. december 2021. I realiteten var købssummen dog noget højere, da kun bygninger og grunde, men ikke inventaret, indgår i den pris, har Jørgen Larsen tidligere fortalt til Tidende. Han købte dengang hotellet af holdingselskabet bag Bornholm Hotels, der driver Griffen Spa Hotel, Hotel GSH og Fredensborg Badehotel i Rønne.

Jørgen Larsen var gennem en årrække Spar-købmand i Gudhjem, Aakirkeby og Nexø, indtil han solgte sin halvdel af købmandsforretningerne i januar 2020. I løbet af det år, hvor han har ejet Hotel Balka Strand, har han frasolgt 15 feriehuse og 28 ferielejligheder, som tidligere var en integreret del af hotellet. Udbudsprisen for de møblerede ferieboliger lå mellem 725.000 og 995.000 kroner.

Det er dog stadig et stort hotel, som Søren Clausen har købt. Hotellet omfatter en hovedbygning med restaurant og tilhørende mødefaciliteter, 40 værelser og swimming pool. Derudover varetager hotellet udlejning af andre ferielejligheder-/boliger, således at hotellet samlet udlejer cirka 90 enheder/værelser.