Nu skal siloerne rives ned

Nu skal siloerne rives ned
Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | 28. OKT 2024 • 18:18
NYHED
28. OKT 2024 • 18:18

For at der kan bygges nyt på molen i Nexø, så skal de eksisterende udtjente bygninger først fjernes.

Sådan lyder budskabet i en pressemeddelelse fra Nexø Havns bestyrelse. 

Her skriver formand Bjarne Hartung Kirkegaard, at der allerede er givet nedrivningstilladelse og det betyder, at DLG begynder arbejdet med at fjerne siloanlægget den 7. november.

– Og det kommer til at kunne høres. Det er ikke muligt at fjerne store bygninger lydløst, så det kommer til at larme lidt. 

Arbejdet kommer til at stå på alle dage mellem seks og 18, og arbejdet er estimeret til at være afsluttet allerede 15. april 2025 - det er altså lige inden påskedag.

– DLG er opmærksom på, at det vil være godt, at arbejdet er tilendebragt inden næste års sommersæson rigtigt går i gang, står der i pressemeddelelsen.

Arbejdet med at rive ned, rense for asbest og fjerne fraktionerne er noget, DLG har erfaring med fra andre steder i Danmark.

Bygningsdel styrtede ned

Nedrivningen af bygningen er desuden afgørende for at Gefion kan komme videre med planerne om at bygge nyt, og da Nexø Havn allerhelst vil aktiviteter og liv på havnen er det i den grad i deres interesse. Det har dog ikke været givet, at det skulle ske ved nedrivning. 

– De store siloer er fra 1963, og de blev udfaset sidst i 1990'erne. Fra 2016 og i årene frem var flere projekter inde i billedet, men alle luftkasteller om alternativ brug af de gamle bygninger kuldsejlede.

– Det er svært og dyrt at opdatere gamle industribygninger til moderne isolerings- og byggestandard, skriver Hartung Kirkegaard. 

Han understreger, at det ifølge ham selv er på tide at fjerne bygningerne. Der har været et tilfælde, hvor en bygningsdel styrtede ned og et par biler fik skader. Hendigvis ikke nogle mennesker, fortæller han. 

– I vil kunne se, at der allerede er spærret af, så man ikke må køre ud langst siloerne mere, udtaler formanden, som glæder sig til en ny æra på havnen. 

 

 

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT