Millionoverskud på Tidende

Millionoverskud på Tidende
- Udover de tilfredsstillende økonomiske resultater er vi også meget stolte af, at vores journalistik bliver læst af flere og i mere tid end året før, siger administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør Kristoffer Gravgaard. Foto: Bornholms Tidende
NYHED | 13. MAR 2024 • 15:30
Af:
Redaktionen
NYHED
13. MAR 2024 • 15:30

Dagbladets økonomi kommer styrket ud af 2023 med et resultat på 1,7 millioner kroner.

Bornholms Tidende har givet et meget tilfredsstillende resultat for 2023. Avisen leverer et overskud efter finansielle indtægter og omkostninger på 1.700.049 kr. Det er det bedste driftsresultat i de seneste 22 år. Resultat er først og fremmest skabt på baggrund af en sund drift, hvor indtægterne fra annoncer, distribution og abonnementer har været større end udgifterne til tryk og løn.

Med det gode resultat, er Bornholm sikret et stærkt sammenhold, et godt demokrati og 95 beskæftigede medarbejdere, der betaler kommuneskat på Bornholm og holder hjulene i gang.

I 2023 stoppede de mange års fald i abonnementsbasen. Bag stoppet ligger en vandring fra abonnenter med print seks dage om ugen til kombi- og digital-abonnementer, der er vokset flot i løbet af året.

Læsernes opbakning til journalistikken og annoncørernes fortsatte brug af lokal markedsføring frem for techgiganter er helt afgørende for, at Bornholm har så stærk en lokal avis.

– Vi ser meget lysere på fremtiden med den udvikling, vi har oplevet blandt abonnenter og annoncører i 2023, siger avisens bestyrelsesformand Peter Brandt Koefoed.

2023 er det første år, hvor Tidendes store omlægning i 2021 får fuld effekt. Lukningen af ugeavisen har givet en smule mindre omsætning, men det er lykkedes at flytte en stor andel af annoncørerne med over i dagbladet og på den måde skabe et meget positivt resultat.

– Ugeavisen var en skjult kannibal for dagbladet. På overfladen var den en nulforretning, efter annoncemarkedet dykkede. Men de facto holdt ugeavisen annoncer ude af dagbladet. Så det er rigtig godt at se, at initiativet med at lægge de to sammen både har styrket vores journalistik og økonomi, siger administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør Kristoffer Gravgaard.

Det positive resultat er 1,6 millioner kroner bedre end resultatet i 2022, hvor avisen gik i sorte tal for første gang i en årrække. Det positive resultat er også skabt på baggrund i en flot vækst i digitale annoncer i andet halvår, hvor flere annoncører på Bornholm er gået ind i lokal digital markedsføring.

– Udover de tilfredsstillende økonomiske resultater er vi også meget stolte af, at vores journalistik bliver læst af flere og i mere tid end året før, siger administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør Kristoffer Gravgaard.

Avisen har trods faldende trafik fra facebook fået flere daglige brugere og større læsetid hos den enkelte bruger i 2023.

Bornholms Tidende er ejet af Bornholms Tidendes fond (71%), Berlingske Media (25%) og en række lokale aktionærer.

Avisens generalforsamling vedtog onsdag at konsolidere virksomhedens egenkapital med det fulde overskud.