Medie: Kadeaus konkurssag bliver ikke genoptaget

Medie: Kadeaus konkurssag bliver ikke genoptaget
Kadeaus konkurssag er ikke blandt de 16 sager, der genoptages. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | 24. JUN 2024 • 14:20
NYHED
24. JUN 2024 • 14:20

Kadeaus konkurssag fra 2020 er ikke blandt de 16 sager, der genoptages efter TV 2-dokumentaren "Den Sorte Svane".

Kadeaus konkurssag fra 2020 genoptages ikke.

Det skriver TV 2/Bornholm på baggrund af en aktindsigt hos Sø- og Handelsretten.

Kadeau kom i fokus i TV 2-dokumentaren "Den Sorte Svane", der gennem en såkaldt muldvarp og skjulte optagelser afslører, hvordan forskellige aktører fra både under- og oververdenen er hinanden behjælpelige med diverse kriminelle handlinger.

Heriblandt er konkursadvokat og nu tidligere partner i advokatfirmaet Horten, Nicolai Dyhr, som i et afsnit blandt andet fortæller, hvordan Kadeaus vinlager under konkursbehandlingen blev tømt og derefter blev erstattet med nogle andre flasker. På den måde skulle der ifølge den skandaleramte advokat være blevet trukket værdier ud af Kadeaus konkursbo og dermed efterladt færre penge til de forskellige kreditorer.

Medejer og direktør i både det nuværende og det tidligere selskab bag Kadeau-restauranterne, Magnus Klein Kofoed, har tidligere afvist overfor TV 2/Bornholm, at der skulle være foregået noget uregelmæssigt i forbindelse med Kadeau-selskabernes konkurs.

– Kadeaus vinlager forsvandt ikke under konkursen, og det han (Nicolai Dyhr red.) siger med skjult overvågning og så videre, det ved jeg ikke, hvor han trækker op. Jeg er ualmindelig træt af hans udtalelse, og jeg tager kæmpe stor afstand fra det. Det er en kæmpe frustration, at vi skal omtales på den måde, når det er så langt fra, hvad der er sket, lød det tilbage i maj fra Magnus Klein Kofoed til tv-stationen.

16 sager genoptaget

Nicolai Dyhr har efterfølgende taget afstand fra sine egne udtalelser, ikke kun i forhold til Kadeau men også andre sager, med forklaringen, at han "blærede" sig overfor TV 2s muldvarp for at få opgaven som kurator i et konkursbo for en kriminel, der hvidvasker sorte penge.

Ikke desto mindre har den ansvarlige myndighed, Gældsstyrelsen, fået statens advokat, Kammeradvokaten, til at bede Sø- og Handelsretten om at genoptage 16 af sagerne, fordi styrelsen mistænker urent trav, skriver TV 2/Bornholm.

Men her er Kadeaus konkurssag altså ikke iblandt.

Anpartsselskab bag restaurant Kadeau gik konkurs i 2020. Selskabet omfattede dengang også Hotel Nordlandet i Allinge og Brohuset ved Hammershus. Efterfølgende blev der dannet et nyt selskab med en ny ejerkreds, som i dag driver Kadeaus restauranter i København og i Vestre Sømark i Pedersker videre.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT