Købte Hotel Klippen: Buch Thorborg starter livsprojekt i Gudhjem

Købte Hotel Klippen: Buch Thorborg starter livsprojekt i Gudhjem
Jannie og Martin Buch Thorborg købte i sommer det gamle hotel, som de nu overtager. Foto: Jacob Jepsen
HOTEL | GUDHJEM | ABONNENT | 25. SEP 2021 • 11:30
HOTEL | GUDHJEM | ABONNENT
25. SEP 2021 • 11:30

Jannie Buch Thorborg åbner for, hvad hun og hendes mand har af tanker og ideer med deres nye projekt – Hotel Klippen i Gudhjem. Parret købte hotellet i sommer, og de overtager det 1. oktober, hvor de straks går i gang med at realisere deres drømme for stedet.


Jannie Buch Thorborg bliver fra 1. oktober formelt direktør for Hotel Klippen i Gudhjem. Hun og hendes mand Martin Buch Thorborg købte i sommer det gamle hotel, som de nu overtager. Iværksætterparret har den seneste tid købt ind i Gudhjem, hvor Jannie Buch Thorborg og manden har både bar og butik, hvor de sælger tøj til piger i alle aldre, lokalt gin og lokale øl.

Men en iværksætter fornægter sig aldrig, og parrets seneste investering i Gudhjem bliver hotellet på Grevens Dal 50 i Gudhjem. Her har de købt sig til en flot udsigt over Østersøen, der næsten sælger sig selv. Det er heller ikke planen, at hotellet skal ændres og sjælen fjernes, fortæller Jannie Buch Thorborg. Tværtimod vil de gerne bevare stedets sjæl, men det skal lige 'shines' lidt op med opgraderinger hist og her. De nye hotelejere har mange planer, men de vil tage det skridt for skridt.

– Vi vil gøre lidt ad gangen. Noget må vente, da der ikke er penge til det lige nu. Der kommer ikke til at være renovering for mange millioner ad gangen. Vi tager det stille og roligt og gør tingene undervejs. Det bliver et livsprojekt, siger Jannie Buch Thorborg om det nye køb.

– Ideen er, at vi ikke vil lave det om til noget topmoderne, og renovere det til noget, det ikke er nu. Hotellet skal beholde sin form og charme, men vi skal opgradere dele af det.


Som noget af det første vil Jannie Buch Thorborg kaste sig over hotellets perle, der er den flotte åbne terrasse. Foto: Jacob Jepsen


Dyrker livet på terrassen

Som noget af det første vil Jannie Buch Thorborg kaste sig over hotellets perle, der er den flotte åbne terrasse. Den skal være mere åben, end den er nu. Her skal man fremover kunne nyde udsigten, men også en god og lokal morgenmad ved solopgang på Hotel Klippen version to. Om aftenen skal hotellets bar også have mere at byde på.

– Vi tænker, at terrassen skal laves lidt om, og måske vi skal have glas rundt om i stedet for mursten, så vi kan åbne for udsigten og Østersøen. Vi vil lave en rigtig fed terrasse. Derudover vil vi gerne opgradere morgenmaden, hvor jeg vil tage en masse lækre bornholmske produkter ind. Det kan være lokalt brød, lokale marmelader og syltetøj og alt muligt andet. Det samme skal ske i baren, hvor vi også vil bruge lokale produkter, øl, spiritus og sodavand. Generelt er det vores tanke at bruge meget lokalt og økologisk, siger Jannie Buch Thorborg.

Terrassen bliver det største forestående projekt, som det nye hotelpar kaster sig over på Hotel Klippen. Derudover har de andre spændende planer for hotellet. Blandt andet skal hotellets værelser også en tur igennem poleringsmaskinen, hvor de opgraderes med tanke på, at det skal være i naturfarver, simpelt og lækkert, fortæller Jannie Buch Thorborg. De har blandt andet haft besøg af en indretningsarkitekt, der allerede har lavet en plan for værelserne. Men lige nu tager Jannie og Martin Buch Thorborg stadig en ting ad gangen på deres nye hotel.

– Første skridt er at få ryddet og lavet en terrasse, og når pengene er til det, så skal værelserne gøres federe, siger Jannie Buch Thorborg.


Der er en spektakulær udsigt over Gudhjem fra Hotel Klippens terrasse. Foto: Jacob Jepsen

Hårdt arbejde

Jannie Buch Thorborg er vokset op i hotel- og restaurationsbranchen, og hun ved, at sorte tal på bundlinjen ikke er noget, man kommer sovende til i den branche. Det kræver hårdt arbejde.

– Det er ikke købt, fordi jeg har et romantisk forhold til det at eje et hotel. Jeg ved godt, at det er svært, og jeg kender godt spillet. Vi kommer til at knokle, men det er også sjovt, siger Jannie Buch Thorborg.

Dog bliver arbejdet ikke lettere af, at hverken Jannie eller Martin Buch Thorborg har mulighed for at bo på Bornholm alle ugens syv dage. Parret har tilsammen tre børn, som de ikke bare sådan lige kan flytte med over Østersøen eller flytte fra, som det ser ud nu. Dog har de planer om, at de i fremtiden bosætter sig på Bornholm. Indtil da betyder det, at de ikke står for den daglige drift af hotellet, men at Jannie Buch Thorborg er fungerende direktør for hotellet, hvor hun kommer til at være flere dage om ugen.

Driften er der nogle andre, der skal stå for. Men hvem det bliver, det ved de ikke endnu. Det har de forhåbentligt fundet ud af til marts, hvor de forventer, at hotellet står åbent og opgraderet. Hotel Klippen skal gerne stå så skarpt, at det er et besøg værd hele året rundt, fortæller Jannie Buch Thorborg. Hun forventer og håber, at de i fremtiden kan holde helårsåbent. Det skal i hvert fald komme an på en prøve.

– Vi vil gerne gøre det til et helårs-projekt, og jeg drømmer om, at det bliver helårsåbent. Men det skal jo kunne hænge sammen. Mange steder på øen lukker lige efter sommeren, og jeg synes, at det er ærgerligt. Vi ser, at sæsonen virkelig bliver udvidet for tiden, og vi vil gerne være med til at udvide den endnu mere på Bornholm. Bornholm har meget at byde på året rundt. Men der skal selvfølgelig også være nogle gæster, hvis det skal hænge sammen for os, siger Jannie Buch Thorborg.