Kendte kokke overtager restauranten på Melsted Badehotel

Kendte kokke overtager restauranten på Melsted Badehotel
Troels Madsen og Eline Halborg-Bendtsen skriver under på forpagtningsaftalen, mens Daniel Kruse og Ajaja Kofoed-Nørgaard ser til. Foto: Anders Beier
NYHED | ABONNENT | 9. FEB 2023 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
9. FEB 2023 • 05:30

Daniel Kruse og Troels Madsen forpagter restauranten på Melsted Badehotel.


Det bornholmske kokkemakkerpar Daniel Kruse og Troels Madsen overtager driften af restauranten på Melsted Badehotel til den kommende sæson.

Forpagtningsaftalen for restauranten blev onsdag skrevet under af de to kokke, hoteldirektør Eline Halborg-Bendtsen og hotelchef Ajaja Kofoed-Nørgaard.

– Da vi overtog hotellet i 2021, var Daniel og Troels de første, jeg ringede til vedrørende restaurantdriften i 2022. På det tidspunkt var de ikke interesserede, hvilket jeg jo ikke kunne forstå. Men jeg ringede igen, og nu var deres situation sådan, at de heldigvis kunne se mulighederne i det, siger Eline Halborg-Bendtsen.

Slut med Molen

Daniel Kruse og Troels Madsen har i de senere år drevet to restauranter sammen – Restaurant Molen i Nexø og Det Røde Pakhus i Rønne.

Men det bliver dog ikke sådan, at de fremover skal drive tre restauranter.

De to kokke har nemlig opsagt lokalerne på Nexø Havn, hvor de har drevet Restaurant Molen i snart ni år.

– Vi har tidligere prøvet at drive tre restauranter samtidig. Det var ikke godt. Det kostede os penge, siger Troels Madsen.

– Molen er åben i hvert fald frem til den 1. maj, for på det tidspunkt skal vi bruge fuldt personale her, fordi hotellet åbner. Men det kommer lidt an på, om der kommer nogen for at overtage Molen, siger Troels Madsen.

Hvad skal der ske i restauranten på badehotellet?

– Vi skal lave dejlig mad. Vi skal lave det, vi har lavet hele tiden. Skiftende menuer, der følger meget med årstiden. Menukortet bliver et levende kort, der kan skiftes i hver dag. Der er en sæsonmenu, vi kan skifte i, og så er der en signaturmenu, som der er stort set altid: Hummer, helleflynder, pighvar, oksemørbrad og en god chokolade.

Inspirerende sted

Hvorfor er I interesserede i at drive restauranten på badehotellet?

– Her er jo smukt. Det er inspirerende bare at sidde og kigge ud over Østersøen. Stedet og omgivelserne. Mulighederne er væsentlig større, og vi kan godt se os her i lang tid. Nu har vi også snart været på Molen i ni år, og det er en gang imellem godt med noget luftforandring, siger Troels Madsen.

Men det er vel noget andet at skulle drive en hotelrestaurant?

– Der er morgenmad med. Men ellers er det stort set det samme. Her er plads til flere gæster. Det er et større set-up. Det giver mulighed for mere personale, og forhåbentlig også på sigt mindre arbejde for os. Så vi kan holde os på en normal månedsplan.

Men I kan jo ikke være to steder på én gang?

– Den ene passer Det Røde Pakhus, og den anden er her. Sådan har vi altid gjort. Der var det ene år, hvor vi driftede tre steder, og det kom til at koste os. Klog af skade ved vi, at vi ikke skal drive tre steder.

– Vi kommer til at arbejde med høj kvalitet og de fedeste råvarer, og der er et imponerende vinkort. Vi får gode muligheder for selskaber udenfor sæsonen med plads til omkring 50 gæster og vil på den måde kunne indfri nogle ønsker, siger Troels Madsen.

Hotelchef Ajaja Kofoed-Nørgaard mener, at kokkenes planer for restauranten passer godt til det segment af gæster, som badehotellet har:

– Vi har mange gæster, der kommer igen hvert år for at bo hos os. Det er vi stolte af, og vi har en god tradition for, at gæster, der bor her i flere dage, også spiser her i flere dage. Derfor er det også vigtigt med den variation på menukortet, som der lægges op til, siger hun.

Den store badedag

Daniel Kruse og Troels Madsen regner med at åbne restauranten omkring påske – i begyndelsen af april. Hotellet åbner for overnattende gæster den 30. april. Det markeres med den store badedag.

– Det bliver et event, hvor vi inviterer samarbejdspartnere, gæster og lokale til at være med til at åbne sæsonen. Vi startede med badedagen sidste år og håber at gøre det til en tradition, siger Ajaja Kofoed-Nørgaard.

Badehotellet, som har 21 værelser, har åbent til og med efterårsferien.