– For os er det også vigtigt, at vi har en bredt sammensat medarbejderstyrke, så vi både har unge mennesker, midaldrende og seniorer, og selvfølgelig både mænd og kvinder, siger hun.
Erfaringer
– Så jo, jeg synes, det er vigtigt, at vi også har seniorer på arbejdspladsen, ikke alene fordi vi mangler arbejdskraft, men simpelthen også, fordi de jo kan noget, andre ikke kan. De 20- og 30-årige kan mange ting, men de har ikke den samme erfaring som de ældre medarbejdere, så det at kunne aktivere en del af arbejdsstyrken, som måske strækker sig fra 55 og til 65 år, er helt sikkert værdifuldt.
– Og som sagt: Ikke kun på grund af de flere hænder, men fordi de også repræsenterer nogle menneskelige erfaringer i forhold til diverse problematikker, de har oplevet og løst. Det gælder både, hvis man går på gulvet i restauranten som tjener eller eventuelt er en køkkenchef eller kok på 60 år. Det kan godt være, de ikke kan være på arbejde i det sejeste ryk fem dage i træk, men de kan tilføre så meget andet. På den måde er der flere fordele, i og med at de nye regler udvider arbejdsstyrken, og vi samtidig får udvidet brainpoweren (hjernekraften, red.) – og det, synes jeg, er vigtigt, siger Trine Richter.