Brugs siger farvel og goddag til uddelere

Brugs siger farvel og goddag til uddelere
Jørn-Ole Pedersen (tv.) giver faklen videre til Asger Raasø Lautrup-Larsen. Foto: Vibeke Bergenholz Delgren
NYHED | ØSTERLARS | ABONNENT | 5. DEC 2022 • 20:00
NYHED | ØSTERLARS | ABONNENT
5. DEC 2022 • 20:00

Der var bobler, taler og middelalderunderholdning, da Dagli' Brugsen Østerlars holdt afskedsreception for den tidligere uddeler og samtidig sagde velkommen til den nye.


Dagli' Brugsen Østerlars sagde mandag farvel til deres nu tidligere uddeler, Jørn-Ole Pedersen.

Det skete selvfølgelig i brugsen, hvor Jørn-Ole har brug en masse tid og kræfter i knap fire år, og afskedsreceptionen bød på taler og underholdning fra Bornholms Middelaldercenter.

Det blev i september offentliggjort, at Jørn-Ole Pedersen ville gå på pension til december, og at der skulle findes afløser.

– Jeg føler mig godt og grundigt slidt og lidt udbrændt. Den her energikrise påvirker mig personligt. Vi laver faktisk et godt købmandsskab, lige indtil vi skal til at betale elregningen. Så ser det ikke så godt ud længere, sagde Jørn-Ole Pedersen dengang til Tidende.

Han håbede derfor, at bestyrelsen kunne finde en yngre afløser, der kunne lægge nogle flere kræfter i den pressede brugs, og for godt en måned siden fandt man netop det, da 40-årige Asger Raasø Lautrup-Larsen blev præsenteret som ny uddeler i Østerlars.

– Vi skal finde noget, der gør os unikke. Det er ikke sikkert, vi rammer hovedet på sømmet første gang, men man skal turde prøve nogle forskellige ting af. Så er der selvfølgelig noget, der ikke fungerer, og forhåbentlig noget, der fungerer, men hvis man ikke prøver noget, så finder man ikke ud af det.

– Det gælder bare om at finde den rigtige idé, og man skal ikke kopiere de andre for meget, for så bliver det ikke unikt. Det skal nok lykkes. Vi er alle fortrøstningsfulde, sagde Asger Raasø Lautrup-Larsen i den forbindelse til Tidende.

Både den tidligere og nye brugsuddeler blev fejret af en proppet butik, der også bød på lidt bobler til de fremmødte.

Der var godt fyldt op i brugsen i Østerlars. Foto: Dragana Zec Rasmussen

 

Bobler hørte naturligvis også til. Foto: Vibeke Bergenholz Delgren