Årets lærling er 33 år: 'Jan er en uvurderlig ressource for vores virksomhed'
Jan Bech Larsen modtager prisen som årets lærling af næstformand Michael Almeborg fra DI Bornholm og viceborgmester Morten Riis. Foto: Lotte Jespersen/DI.

UDDANNELSE | RØNNE | GRATIS
5. JUL 2021 • 11:43
Henrik Nielsen
Journalist

Årets lærling er 33 år: 'Jan er en uvurderlig ressource for vores virksomhed'

Jan Bech Larsen modtog mandag et synligt bevis på, at han er årets lærling hos DI Bornholms medlemsvirksomheder. Prisen modtog han på sin læreplads, Hasle Refractories A/S, hvor han har færdiggjort sin uddannelse som industrioperatør.

I 2013 begyndte han som ufaglært i produktionen, og siden har har udviklet sig i virksomheden. I dag er 33-årige Jan Bech Larsen både teamleder og arbejdsmiljørepræsentant, fremgår det af en pressemeddelelse.

– Jan vinder, fordi han både fagligt og som kollega har gjort en enestående indsats i løbet af sin læretid og kan inspirere andre voksne og unge, der overvejer at tage en faglært uddannelse, siger formand Kenn Kjellberg fra DI Bornholm i pressemeddelelsen.

Fra chefen er der lutter roser til prismodtageren.

– Jan er en uvurderlig ressource for vores virksomhed. Han er en dygtig kollega, som er afholdt af alle, og han går altid forrest og trækker det tungeste læs. Vi kalder Jan vores spillende træner, fordi han både har en teamleder-rolle og indgår i det daglige arbejde i produktionen. Det har været en fornøjelse at følge Jans udvikling, både som menneske og medarbejder, og se ham vokse ind i sin nuværende rolle, siger direktør Karen Bladt fra Hasle Refractories A/S i pressemeddelelsen.

Lærlingen er et forbillede

DI Bornholm arbejder for, at flere bliver inspireret til at tage en faglært uddannelse. Både de helt unge og også voksne i ufaglærte job. Årsagen er, at faglærte er kernearbejdskraft i danske virksomheder, og som det ser ud nu, kommer virksomhederne til at mangle 99.000 faglærte i 2030. Det viser tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd ifølge pressemeddelelsen.

Der er derfor masser af spændende job og gode udviklingsmuligheder til dygtige faglærte som Jan Bech Larsen.

– Når vi kårer årets lærling, er det afgørende, at lærlingen er et forbillede og kan inspirere andre til at tage en faglært uddannelse. Jan Bech Larsen viser i den grad, at en erhvervsuddannelse rummer stort potentiale, både for unge og lidt ældre ufaglærte. Jan er desuden et rigtig godt eksempel på den store værdi, elever og lærlinge tilfører en virksomhed, siger DI Bornholm-formand Kenn Kjellberg.

Endnu en lærling

Da Karen og Michael Bladt overtog Hasle Refractories i 2003, tænkte de, at deres virksomhed var for lille til at tage lærlinge, og at de ikke havde nok at lære dem. Men de fandt ud af, at også mindre virksomheder kan tilbyde relevant uddannelse, og både Jan Bech Larsen og de selv har oplevet læretiden som en stor succes.

– Allerede under læretiden kunne vi give Jan et bredere ansvar, og han viste tidligt, at hans potentiale i virksomheden er stort. Vi har derfor valgt at ansætte endnu en lærling. Vi kan kun anbefale andre virksomheder at gøre det samme. En lærling tilfører stor værdi, og for os har Jan under hele sin læretid været en uvurderlig arbejdskraft, siger Karen Bladt.

Også Campus Bornholm har anerkendt Jan Bech Larsens indsats og belønnet hans flid med både høje karakterer og et tilbud om at blive skuemester, hvor han skal bedømme andre lærlinges svendeprøver.Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Indryk rubrikannonce

Flere nyheder