Livskvalitet, dit navn er Linda og Heino

Livskvalitet, dit navn er Linda og Heino
LEDER | 7. FEB 2023 • 05:30
LEDER
7. FEB 2023 • 05:30

Weekenden bød på hæder og priser til de frivillige - og det fortjener de.


Fredagens lederpris gik til Torben Larsen fra Bornholms Motor Sport.

Som formand for foreningen har han i årevis har kæmpet en utrættelig og stædig kamp for at etablere en ny bane til Folkerace-klubben på Bolbyvej i Klemensker. I 2022 lykkedes det endelig. Den 16. juli blev Folkeracebanen indviet under overværelse af Jan Magnussen, og to måneder senere blev der kørt DM Cup i Folkerace på den nye bane.

Søndag kom turen så til et par frivillige fra Østermarie Idrætsforening, nemlig ægteparret Heino og Linda Kjær-Pedersen. Parret gik hjem fra den årlige generalforsamling med en vandrepokal med Årets ØIF’er indgraveret – og der var faktisk tale om en gentagelse for den ene parts vedkommende, for Linda blev kåret første gang i 2009. Her blev hun Årets ØIF’er for sin mangeårige indsats i idrætsforeningens gymnastikafdeling.

Listen over de bagvedliggende grunde til, at man i år valgte at hædre Kjær-Pedersen-parret er utrolig lang. Det er intet mindre end imponerende, hvad Heino og Linda har lagt af kræfter i Østermarie Idrætsforening gennem årene.

Begge har været aktive i Party-udvalget, og derudover har parret været involveret i foldboldafdelingen, gymnastikafdelingen, bestyrelsen, parkourafdelingen og loppemarkedet, og Heino har desuden brugt både tid og kræfter på at udføre en lang række vedligeholdelses- og byggeopgaver i og omkring hallen – formentlig for at skåne foreningens budget og reservere kontingentet til sportslige aktiviteter.

Det er historien om det frivillige Bornholm, som vi har hørt så ofte før. Det nye er, at der nu findes videnskabeligt bevis på, at frivilligt arbejde giver øget mental sundhed. Det skriver Bente Klarlund Pedersen blandt andet om i sin seneste udgivelse om immunsystemet, hvor frivillighed optræder på linje med kost og motion. Det at hjælpe andre skaber nemlig ikke kun taknemlighed hos den, der bliver hjulpet, det skaber også glæde hos den, der hjælper.

Med andre ord: Det er livskvalitet at være sammen med andre om at løfte lokalsamfundet. Det giver glæde at se børnene udfolde sig fysisk i flok i stedet for at sidde inde på værelset og spille spil eller glo på instagram.

Derfor: Tak til de frivillige på Bornholm. Til jer alle, hver og én: Tak fordi I lægger kræfter i fællesskabet for kommende generationers skyld, tak fordi I hjælper, hvor der er hjælp behov, og tak fordi I er så ufatteligt vedholdende og stædige. Og til Heino og Linda: Stort tillykke med prisen.