Leder: Sankthans-tid på Bornholm

Leder: Sankthans-tid på Bornholm
LEDER | ABONNENT | 23. JUN 2022 • 05:30
LEDER | ABONNENT
23. JUN 2022 • 05:30

Årets længste dag er netop overstået, og sommersæsonen ligger foran os. Bornholms nye normal er lys, grøn og fyldt med god smag.

De første jordbær kan plukkes, rabarberne skal snart ikke længere høstes, og sejlskibene bevæger sig majestætisk op og ned ad vores smukke kyster. Sommeren er godt på vej på Bornholm, og det er svært ikke at glemme fødevarekrise, høje energipriser, krig i Europa og kampfly på Bornholm. Når de lyse nætter med lokalt bryg, badeture og de eksploderende mængder af grønt i alle nuancer vælter frem på vores skønne skønne Bornholm.

Vi skal formentlig have en sommer uden corona og rejserestriktioner. Det betyder sandsynligvis masser af turister, men ikke kø overalt, som dengang danskerne ikke måtte rejse udenlands, og derfor valgte os som det mest eksotiske rejsemål i landet. Det er godt for både økonomi og bornholmere med en god sæson. Vi har haft nogle flotte nye besøgsrekorder i foråret, og Bornholm har netop cementeret sin position som demokratiøen med et folkemøde i fuld skala vel gennemført af ildsjælene i Folkemødehuset i Allinge.

Det er nu også tid til at glæde sig over Bornholms sommer og grønne fremtid


Rusland og Putin driller os lejlighedsvist med observationsfly og krigsskibe lidt for tæt på. Det giver ridser i lakken. Men med det nu opprioriterede Nato-medlemskab er vi fortsat ikke i den yderste risikozone modsat flere østeuropæiske lande.

Selvom vi skal være varsomme og beskytte vores demokrati, så er det nu også tid til at glæde sig over Bornholms sommer og grønne fremtid.

Vi står foran en sæson, hvor vi for første gang i flere år skal have en mere normal sommer. Vi kan rejse, og vi kan modtage gæster. Færger og fly går regelmæssigt, og svensken har grænsebommen oppe.

Mens sommeren flyver af sted med milde sommeraftener og sprudlende bornholmsk natur, vokser vores klimavenlige energifremtid lovende frem syd for øen. Når tankerne flyver i den kommende tid, så brug dem til at tænke over, hvordan vi alle sammen kan ruste Bornholm til den grønne energiø-fremtid. Når investeringerne fosser ud i Østersøen, har vi brug for at få Bornholm med i klimaeventyret. Det er ikke nok, at vi glæder os over vores dejlige natur og rolige samfund. Når cirka 40 milliarder kroner sendes rundt om Bornholm, så skal vi gøre os nyttige for at få glæde af dem. Lad de lyse sommertanker gå i den retning og hjælp med at finde ideerne til vores grønne fremtid. Det bliver dem, der afgør, hvor dejlig Bornholm også bliver i fremtiden med råd til at passe på både unge, gamle, kultur og natur.

Glædelig sankthans.