Leder: Giv Rønnes bålsjæle brænde

Leder: Giv Rønnes bålsjæle brænde
LEDER | RØNNE | ABONNENT | 14. JUN 2022 • 05:30
LEDER | RØNNE | ABONNENT
14. JUN 2022 • 05:30

Trine og Inge kæmper for et flot sankthansbål i Rønne. De mangler brænde.

 

Vi kan det, vi sætter os for. På en ø som Bornholm er grænsen både en styrke og en svaghed. Det er mere besværligt at transportere mennesker og gods til og fra øen. Når det stormer, er vi udfordret. Men den knivskarpe grænse mellem land og vand gør også, at alle er med i det samme fællesskab. Vi er ikke i samme båd, men på samme ø. Vi ved, at vi hører sammen. Vi ved også, at det først og fremmest er os selv, der kan få tingene til at ske. Vi kan løfte i flok og gøre Bornholm til langt mere end skøn natur og en gruppe beboere. Det har vores forfædre bevist både med forsvar af øen og opbygningen af den stærke bornholmske kultur. Kysten rundt om Bornholm er lidt som rammen på et lærred. Alt det inde i midten kan vi skubbe vores skaberkræfter ind i og lave stærke begivenheder, produkter, traditioner eller anden kultur. Det er der rigtig mange, der gør på Bornholm, og her på lederplads har vi for vane at fremhæve ildsjæle, der netop gør en forskel for sammenholdet på Bornholm.

To af den type ildsjæle er sprunget ud som bålsjæle. Trine Poulsen og Inge Tyge har nemlig sat sig for at redde Rønne fra en trist sankthansaften uden bål og fællesskab. De tidligere tiders store bål i Kanondalen og senest på DGI-grunden er stoppet, fordi Kanondalen er solgt, og arrangørerne bag DGI-grundsbålet har kastet håndklædet.

Den triste skæbne skal Rønne ikke lide, mener Trine og Inge. Derfor har de sat sig for at arrangere en bålsmuk aften for alle i Rønne på Nørrekås ved den såkaldte trekantsgrund mellem Rønne Havn og lystbådehavnen. Der er hentet tilladelser hjem, grunden er lånt, talere og musikere er blevet inviteret, og Tidende har lovet at holde en sankthanstale. Det bliver helt sikkert en dejlig aften ved vores kyst. Men der mangler stadig brænde til bålet. Ofte skal man være varsom på debatplads med at hælde brænde på bålet. Men når det gælder sankthans, har vi brug for alle gode kræfter. Brændbart haveaffald, visne træer eller andet godt brænde er mere end velkommen som støtte til de to bålsjæles flotte arbejde.

Tak for initiativet, I gør Bornholm endnu bedre.