Bornholm er en god iværksætter-ø

Bornholm er en god iværksætter-ø
LEDER | 13. JAN 2023 • 05:30
LEDER
13. JAN 2023 • 05:30

Ibsker-producenten af gummilegetøj Natruba er en stærk fortælling om små iværksættere, som passer perfekt på Bornholm.

Ægteparret Line Lilholm og Kasper Møller Mikkelsen stiftede selskabet Natruba, da de savnede rågummilegetøj til deres børn. Savnet blev til en forretningsidé, der siden er spiret og har vokset sig stor på Bornholm. Ved udgangen er 2021 var varelageret på 1,1 million kroner, og årsresultatet før skat lå på næsten 400.000 kroner på at udvikle og sælge naturgummilegetøj til små børn.

Line og Kasper designer legetøjet på Bornholm, får det fremstillet i Kina og pakker og distribuerer det fra Ibsker til glæde for både Bornholm og tusinder af småbørn og deres forældre verden over.

Det er mega sejt at sidde på Bornholm, se et hul i markedet, søge på nettet efter en leverandør i først Sri Lanka og senere hen Kina og så skabe en legetøjsproducent, der sælger i tusinder til hele verden.

Den evne og den præstation tjener til inspiration for os andre. Spotter man et hul i markedet og leder efter leverandører på nettet, er det ufatteligt, hvad man kan udrette – specielt på Bornholm.

Her har vi nemlig billige erhvervslokaler med masser af gammel bygningsmasse, der kan bruges uden at skulle lave store investeringer og dermed øge risikoen for at slå fejl med sin ide.

Samtidig har vi en meget alternativ arbejdsstyrke med både unge og i særdeleshed seniorer, der kan bidrage med ekstra hænder og hoveder. Vi har lave lønninger og leveomkostninger i forhold til resten af landet, og med de seneste ændringer af modregningsregler i pension kan det svare sig for langt flere at arbejde i pensionsalderen og give en hånd med.

Line Lilholm og Kasper Møller Mikkelsens erhvervseventyr med Natruba rummer netop tre deltidsjob udover ægteparret selv: En skånejobber, en pensionist og en medarbejder på deltid hjælper ægteparret med at sende børnevenligt gummilegetøj ud til alverdens lande. Det giver stor fleksibilitet og lave udgifter at benytte sig af Bornholms alternative arbejdsmarked, hvor mange også flytter hertil for arbejde mindre og nyde godt af de lave boligpriser og den høje naturværdi.

Lad os bruge vores deltidsarbejdsmarked til at sætte skub i ideerne og sende flere nye ideer ud på verdensmarkedet fra dejlige Bornholm. Rammerne er gode, så lad os få endnu mere gang i iderigdommen og skabe rigdom og glæde på Bornholm.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag eftermiddag - tirsdag morgen: Du sparer mere end 68 kr., hvis du lader din elbil tirsdag kl. 01-02-03 i stedet for mandag kl. 17-18-19. Rent praktisk tanker du 200 km for 65 kr. Med andre ord: Efter midnat er det ’noget’ billigere. Opdateret 13.14. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning