Unge deler drømme i fotoudstilling

Unge deler drømme i fotoudstilling
En version af udstillingen Arabiske Drømme står på Kongens Nytorv i København. Samtidig står udstillingen også ved Campus Bornholm i Rønne. Foto: Martin Thaulow
| 28. MAJ 2021 • 11:03
Henrik Nielsen
Journalist

28. MAJ 2021 • 11:03

KULTUR

Fotografen Martin Thaulow har stillet en fotoudstilling op ved hovedindgangen til Campus Bornholm i Rønne. Temaet for udstillingen er unge fra Mellemøsten og Nordafrika, som deler deres drømme og ambitioner.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Udstillingen er en del af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram under Udenrigsministeriet.

– I den nye udstilling Arabiske Drømme kommer vi tæt på den unge generation i dagens Mellemøsten og Nordafrika; en generation, der kæmper med håbløshed, men som alligevel bevarer troen på forandring, fortæller han i pressemeddelelsen.


Ikrame Mehdi er en af de unge, som fortæller om deres oplevelse af de 10 år, der er gået siden Det Arabiske Forår. Foto: Good People


Arbejdet med udstillingen begyndte sidste år, og i februar lykkedes det Martin Thaulow at komme til Jordan og fotografere de første tre udvalgte personer til udstillingen. Efterfølgende skulle han have været til Egypten, Tunesien og Marokko for at portrættere de øvrige ni udvalgte unge, men covid-19 forhindrede arbejdet.

For at løse opgaven blev der etableret et samarbejde med lokale fotografer i de tre tilbageværende lande, og alle hovedportrætterne fra Egypten, Tunesien og Marokko er taget gennem en online-forbindelse. I mere end halvanden måned sad Martin Thaulow og indstillede kameraer og lys og instruerede de lokale fotografer for at opnå det ønskede resultat.

– Det har været en svær process, men det er et utroligt vigtigt projekt, så det har været det hele værd. Med en udstilling som denne maner vi stereotype forestillinger om Mellemøsten og Nordafrika i jorden. Samtidig konkretiserer vi en del af verden, som måske virker fjern og uhåndgribelig for de fleste, forklarer Martin Thaulow.

Udstillingen flytter til Allinge i forbindelse med Folkemødet.