Tre virksomheder i finalefeltet til Årets Virksomhed 2021
Ekkodalshuset Café Genlyd laver blandt andet mange koncerter. Arkivfoto: Allan Rieck

11. JUN 2021 • 11:44 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER • GRATIS

Tre virksomheder i finalefeltet til Årets Virksomhed 2021

ERHVERV

I maj måned havde alle bornholmere herunder virksomheder og brancheforeninger mulighed for at indstille en kandidat til Årets Virksomhed 2021, og det blev til i alt 11 indstillinger. Årets tema er digital omstilling, og de indstillede virksomheder skal naturligvis være beliggende på Bornholm, have mindst tre ansatte og have oplevet en positiv effekt af sin digitale omstilling.

 

De tre nominerede virksomheder
er vidt forskellige og har udnyttet
digitaliseringen i forhold til
den branche de repræsenterer

 

En intern styregruppe i Bornholms Erhvervsservice har efterfølgende udvalgt tre kandidater, som nu er nomineret til Årets Virksomhed 2021.

Det fortæller Business Center Bornholm i en pressemeddelelse.

De nominerede er:

• Svaneke Revision.
• Bornholmerslagteren.
• Ekkodalshuset.

De har alle taget aktiv del i digitaliseringen, og derved effektiviseret og styrket deres virksomhed til fremtiden, oplyser Business Center Bornholm.

Richard Jørgensen, Bornholmerslagteren. Arkivfoto: Berit Hvassum

– På styregruppens vegne er jeg rigtig glad for det store engagement i forhold til at indstille virksomheder, for vi har modtaget flere indstillinger af den samme virksomhed. Fælles for de 11 virksomheder, der er blevet indstillet, er, at de har oplevet en øget effektivitet og dermed værdi af de digitale tiltag, de har implementeret i deres respektive virksomheder til gavn for deres kunder og medarbejdere, fortæller Christa Lodahl, erhvervschef og en del af styregruppen for Årets Virksomhed i pressemeddelelsen og fortsætter:

– De tre nominerede virksomheder er vidt forskellige og har udnyttet digitaliseringen i forhold til den branche de repræsenterer. De er alle ambitiøse, innovative og kan hver især dokumentere en imponerende effekt af deres indsats.

For Bornholms Erhvervsservice er Årets Virksomhed en årlig begivenhed, der giver lejlighed til at hylde øens erhvervsliv, som i høj grad er med til at holde hjulene i gang på øen, og bidrage med attraktive arbejdspladser, indtjening og ikke mindst til øens positive omdømme.

Reaktioner fra de nominerede

Ekkodalshuset Café Genlyd har været testpilot for Formula Micro under udviklingen af kasseintegrationen CasForMi, som skal lette den daglige aflæsning og bogføring. Desuden har virksomheden investeret i elektroniske "tjenerblokke", der har forbindelse til caféens kasseterminal. Dermed spares der skridt, og bestillingen glider effektivt gennem systemet, så kunden oplever en god og hurtig betjening.

Ekkodalshuset Café Genlyd ved Christian Froberg Dahl:

– Tak, hold nu fast. Det er jeg vildt stolt over og glad for. Det er dagens gode nyhed, og jeg glæder mig til at dele det med Joan (hans hustru og medejer, red.) og mine medarbejdere.

Christian Froberg Dahl, Ekkodalshuset Café Genlyd. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Svaneke Revision går forrest, når det gælder digitalisering – ikke bare på Bornholm, men virksomheden er også langt i udviklingen på landsplan og er løbende med til at teste nye tiltag for softwareudviklerne. Revisionskontoret har investeret i robotteknologi til at håndtere data. Al stamarkiv er omdannet til et digitalt arkiv, og i dag finder man et næsten papirløst kontor. Digitaliseringen har udviklet alle medarbejderne, og styrket Svaneke Revision til fremtiden, ligesom digitaliseringen formentlig også vil gøre det mere attraktivt, når der skal rekrutteres nye medarbejdere i fremtiden.

Svaneke Revision ved Joan Gerdes, medejer:

– Hold da op, fedt. Dejlig nyhed. Vi bruger rigtig megen energi på det digitale og brænder virkelig for det, så det er en stor ære.

Joan Gerdes, Svaneke Revision. Arkivfoto: Berit Hvassum

Bornholmerslagteren har netop landet en stor aftale og skal årligt levere tre millioner bakker leverpostej til dagligvarekoncernen Salling Group. Derfor har virksomheden investeret i nye produktionslinjer og pakkelinjer samt nyt både køle- og emballagelager i de eksisterende bygninger i Aakirkeby. Og selvom produktionen nu nærmest er blevet fuldautomatiseret med en 10 ton tung spiralovn, en enorm hakkemaskine, en stor køletunnel og pakningsteknologi, har den nu 12 mand store virksomhed måttet ansætte fire nye medarbejdere for at følge med.

Bornholmerslagteren ved Richard Jørgensen, direktør:

– Nej er det rigtigt? Det er jeg glad for. Vi er jo bare en lille virksomhed, så det havde jeg ikke regnet med. Vi har fart på, nogle gange for meget, men det går godt jo. Det er en dejlig nyhed og fantastisk spændende.

Vinderen kåres til august

De tre nominerede må vente lidt til spændingen udløses ved et arrangement fredag den 27. august, oplyser Business Center Bornholm.

Inden da skal en nedsat jury bestående af borgmester Thomas Thors,Johannes Nilsson, kommunaldirektør, Karen Bladt, formand for Business Center Bornholm og direktør i Hasle Refractories A/S, samt Katrine Paaby Joensen, direktør i Copenhagen Business Hub – Erhvervshus Hovedstaden, beslutte, hvilken virksomhed, der skal løbe med titlen i 2021.

 

 

De 11 indstillede virksomheder

• Ekkodalshuset, Café Genlyd – Froberg Dahl Management v/Joan & Christian Froberg Dahl.
• sNOIR Bornholm ApS.
• BornPark I/S.
• Holms Cykler ApS.
• Boskov Skadeservice ApS.
• Borndal I/S.
• BHS Logistics A/S.
• Svaneke Revision I/S.
• SJ Bornholm ApS, Bornholmerslagteren.
• Sannes Familiecamping ApS.
• Ole Almeborg A/S.

Bag prisen står Bornholms Erhvervsservice, som samler Regionskommunen og erhvervsfremmeorganisationerne Business Center Bornholm og Erhvervshus Hovedstaden.

 Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.