Topløst parti - Nye Borgerlige sat på pause på ubestemt tid
Farvel og tak, nu har formanden i lokalafdelingen, Charlotte Friberg Henriksen, også trukket sig, men hun forbliver dog i partiet som menigt medlem. Arkivfoto: Berit Hvassum

POLITIK | BORNHOLM
9. JAN 2022 • 18:34

Topløst parti - Nye Borgerlige sat på pause på ubestemt tid

Seks medlemmer af bestyrelsen i Nye Borgerlige på Bornholm trak sig i december, og nu er også formanden som den sidste gået. Moderpartiet sætter afdelingen på pause.

Hovedbestyrelsen i Nye Borgerlige har valgt at standse den planlagte generalforsamling i Nye Borgerlige på Bornholm, der skulle have fundet sted i januar, fortæller sekretariatschefen i moderpartiet, Anders Toft Hansen, til TV 2/Bornholm.

Lokalafdelingen gennemlevede da også i december en turbulent periode, da bestyrelsens seks medlemmer trak sig, hvilket skete efter at den tidligere spidskandidat Philip Brandt blev ekskluderet af partiet, ifølge ham selv på grund af hans fortsatte kritik af myndighedernes håndtering af coronavirus.

Vi har ikke en tidshorisont
i forhold til, hvornår det arbejde,
vi skal i gang med, er færdigt.

Dermed endte formand for lokalafdelingen Charlotte Friberg Henriksen med at sidde alene tilbage, men nu har også hun imidlertid trukket sig fra bestyrelsen, oplyser tv-stationen, men hun forbliver dog i partiet.

Til Tidende siger Anders Toft Hansen, at den ordinære generalforsamling ifølge vedtægterne skal finde sted i årets første kvartal, og at den bornholmske afdeling ifølge hans oplysninger havde planer om at gennemføre den i januar.

– Men vi har besluttet, at vi lige skal tiden an i forhold til at få en ny bestyrelse, så vi kan sikre os, at der bliver fundet nogle gode folk, som kan bygge det hele op igen og bringe afdelingen videre, siger han.

Ved du, hvorfor Charlotte Friberg Henriksen nu også har trukket sig fra bestyrelsen?

– Det synes jeg, du skal spørge hende selv om, det tilkommer ikke mig at udtale mig om det, siger sekretariatschefen.

Det har ikke været muligt for Tidende at få en kommentar fra den afgåede formand, men til TV 2/Bornholm siger hun med reference til, at afdelingen er sat på pause, blandt andet, at hun er "ærgerlig over beslutningen og måden, hovedbestyrelsen har gjort det på uden varsel. Vi har generelt ikke fået meget opbakning fra dem herovre".

– Men når alle bestyrelsesmedlemmerne har trukket sig, er der jo ikke nogen bestyrelse tilbage, konstaterer Anders Toft Hansen over for Tidende.

– Og helt generelt er det sådan, at i den situation går hovedbestyrelsen ind og hjælper med at afvikle en kommende generalforsamling, det er standarden. Men vi venter lige lidt med at afvikle en generalforsamling og finde en ny bestyrelse til afdelingen.

En base

Han oplyser, at Nye Borgerlige på Bornholm har i omegnen af 100 menige medlemmer – som altså aktuelt står tilbage uden en partitop.

Men med så mange medlemmer er der da nogle at vælge imellem, så man skulle tro, det var muligt at få en ny bestyrelse op at stå?

– Ja, men det handler om, at vi gerne lige vil have mulighed til at lære nogle nye emner at kende derovre. Hvis vi bare gennemfører en generalforsamling, hvor folk møder op, er det mere tilfældigt, hvem der lige rækker hånden op og stiller sig til rådighed for bestyrelsen, og så har vi ikke haft nogen mulighed for lige at lære dem at kende inden. Derfor vil vi gerne lige se tiden an og se, om der er nogle gode folk, der melder sig på banen, og få en dialog med dem, og så kan vi lige så stille se, om der viser sig nogle konturer til at få bygget noget op.

I vil gerne have mulighed for at kunne pege på nogle medlemmer og sige, at her er nogen, I kunne forestille jer i en bestyrelse?

– Ja, nogen der vil være klar til at påtage sig det ansvar, det er at skulle varetage medlemmernes interesser derovre og få bygget en god bestyrelse op, som kan fungere som en base for arbejdet.

Så Nye Borgerlige på Bornholm er simpelthen sat på stand by?

– Ja, som organisation eller vælgerforening, men medlemmerne er jo stadig fuldt ud medlem af Nye Borgerlige og bliver inviteret til de ting, der sker i partiet, såsom årsmøder og den slags. Men lokalforeningen er sat på pause, og vi har ikke en tidshorisont i forhold til, hvornår det arbejde, vi skal i gang med, er færdigt. Hvorvidt det er om tre eller fire måneder for eksempel. Det afhænger af de sonderinger, vi foretager os, og så tager vi den derfra, siger Anders Toft Hansen.

– Det kan også være, vi starter med at lave en eller anden tovholdermodel, altså finder en person eller et par personer, som virker til at være klar til at tage teten, og så har vi dem som kontaktpunkter. Det kunne måske være en model, det skal vi lige finde ud af.

Men bundlinjen er, at lige nu er der kun menige medlemmer i partiet?

– Ja, på Bornholm, siger Anders Toft Hansen.

 Flere nyheder