Stor donation sikrer nyt liv til Lille Tårn på Frederiksø
Lille Tårn på Frederiksø skal renoveres takket være en donation fra Sportgoodsfonden. Arkivfoto: Berit Hvassum

TURISME | FREDERIKSØ | GRATIS
9. SEP 2021 • 07:45
Niels Vesterlund Mathiesen
Journalist

Stor donation sikrer nyt liv til Lille Tårn på Frederiksø

Store Tårn på Christiansø fik for fire år siden helt nyt liv med en gennemgående og flot renovering. Lille Tårn på Frederiksø har til gengæld været forsømt, hvis man sammenligner med det lidt større tårn på den anden side af broen, men nu kommer Lille Tårn stærkt igen takket være en donation på 1.655.000 kroner fra Sportgoodsfonden. En donation der naturligvis begejstrer chefen for administrationen på Christiansø, Søren Thiim Andersen

– Det er vidunderligt, at Sportgoodsfonden har set potentialet i vores ø og i Lille Tårn – og dejligt at det arbejde, vores turismekoordinator Hans Ole Matthiesen har arbejdet målrettet på, har båret frugt. Det færdige resultat i Lille Tårn vil skabe endnu mere liv herude, ligesom vi håber, at vi med de nye initiativer vil tiltrække flere internationale gæster til Christiansø, siger Søren Thiim Andersen.

I det store og hele betyder renoveringen af Lille Tårn, at der flyttes lidt rundt på tingene i tårnet. Modellen af søfæstningen anno 1855, som i dag er på øverste dæk i tårnet, bliver flyttet ned på kanondækket. Derudover kommer der en moderne lyssætning til.

I tårnet finder man historierne om fiskersamfundet på Christiansø. De rykkes to etager op og får sammen med historier om marinelægen, øens liv gennem tiden samt andre emner nyt liv her.

Tårnets øverste etage dedikeres til de mere fugleinteresserede. Der etableres en forbindelse, så man i fuglenes ynglesæson via en skærm kan kigge direkte ind i kolonierne på Græsholm, der jo ikke er offentlig tilgængelig. Tårnets enestående tagkonstruktion bliver synlig og belyst.

Endelig er der i legatbrevet givet penge til en omfattende gennemgang af de historier, der fortælles i rejsehåndbøger og guider, så historierne om livet og mulighederne på Ertholmene er ført ajour og medvirker til at øens turismestrategien fortsat udvikles.Flere nyheder