Soldater skal på øvelse i flere af de større bornholmske byer

Soldater skal på øvelse i flere af de større bornholmske byer
Det er ikke første gang, at soldater fra Almegårds Kaserne skal på øvelse i de største bornholmske byer. Her ses soldaterne på øvelse i Rønne havn den 21. november 2018. Arkivfoto: Magnus Ursin
NOTITS | 22. SEP 2022 • 14:00
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
22. SEP 2022 • 14:00

Snart vil der være militær øvelsesaktivitet på Bornholm, og man må som borger gerne tale med soldaterne, oplyses det i en pressemeddelelse.

I forbindelse med at 1. lette opklaringseskadron fra Almegårds kaserne skal udsendes til Bagdad i 2023, vil eskadronen gennemføre øvelsesaktivitet i civilt terræn i ugerne 40 og 44.

Formålet med øvelserne i civilt terræn er at klæde soldaterne bedst muligt på og lave en så realistisk øvelse som muligt forud for deres udsendelse til Bagdad.

Øvelserne i uge 40 og 44 vil blive gennemført i både militære og civile køretøjer og vil indeholde elementer af kørsel i flere af de større byer på Bornholm, samt tilstedeværelse af soldater i bybilledet.

– Såfremt man som borger møder soldaterne, må man meget gerne tage kontakt og tale med soldaterne. Man skal dog acceptere, at man i nogle situationer vil blive bedt om at holde sig væk. Dette af uddannelsesmæssige hensyn, og ikke fordi vores soldater ønsker at være uforskammede, fortæller major Torben Hedemann Petersen, som er chef for Stabselement Bornholm.

Han oplyser desuden, at der i forbindelse med øvelserne vil være brug af øvelsesammunition i kortere perioder, som kan medføre lidt støjgener.