Søndag aften er Christiansø i fjernsynet to steder på samme tid

Søndag aften er Christiansø i fjernsynet to steder på samme tid
Ægteparret bag udsendelsen på NDR gør klar til at filme på Frederiksø. Foto: Søfæstning Christiansø
| 16. APR 2020 • 05:45
Af:
tommy-kaas

16. APR 2020 • 05:45
Beboerne på Ertholmene står søndag aften i et dilemma: Hvilken tv-kanal skal de vælge?

Klokken 20 kan man nemlig både opleve undervandbilleder af gråsælerne på Tat i DR-serien "Vilde vidunderlige Danmark", og et kvarter senere starter et program på den tyske kanal NDR, hvor der drages på på togt langs den danske østersøkyst  fra Als, over Ærø og Møn og til Bornholm og Christiansø.

Jens Peter Koefoed erklærer sig meget tilfreds med, at Ertholmene er så fint repræsenteret i tv-udbuddet – trods dilemmaet. Det siger han i en pressemeddelelse.

– Vores turismekoordinator Hans Ole Matthiesen fulgte det tyske tv-hold i de dage de filmede herovre, og med hans tyskfærdigheder forventer vi naturligvis, at mange af de gode historier som øerne rummer, er fastholdt i tv-udsendelsen, siger Jens Peter Koefoed.

Han glæder sig over, at danskerne får et unikt indblik i dyrelivet på øerne.

Uanset hvilket af de to programmer man vælger, håber Jens Peter Koefoed, at udsendelserne på sigt vil få folk til at vælge en tur ud til Ertholmene, når coronakrisen er overstået.

– Det tyske marked er jo et vigtigt marked for turismen på Bornholm, og NDR sender til hele det nordtyske område, lyder det i pressemeddelelsen.