Politikere dropper Ystad og holder seminar med overnatning i Rønne

Politikere dropper Ystad og holder seminar med overnatning i Rønne
Green Solution House I Rønne danner ramme om den nye kommunalbestyrelses internat, der blandt andet giver de mange nyvalgte lejlighed til at lære hinanden at kende. Politikerne var senest samlet på hotellet på valgaftenen 16. november, hvor TV 2/Bornholm havde lejet hotellet og inviteret alle partierne. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 23. JAN 2022 • 20:50
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
23. JAN 2022 • 20:50

Den nye kommunalbestyrelse plejer at lære hinanden at kende under et todages-ophold på et hotel i Ystad, men i år er internatet af økonomiske og klimamæssige grunde flyttet til Green Solution House.

Hotel Continental i Ystad har flere gange dannet ramme om nye kommunalbestyrelsers første seminar og ryste sammen-tur. Sådan bliver det ikke i år. Det såkaldte internat for de 23 folkevalgte finder sted på Green Solution House i Rønne med overnatning på hotellet fra mandag til tirsdag.

Turen til Sverige, som Enhedslistens Morten Riis satte under kritisk lup, da han var nyvalgt i kommunalbestyrelsen for otte år siden, er droppet af flere grunde, fortæller borgmester Jacob Trøst (K).

– Vi gør det, fordi vi dels synes, at vi har gode faciliteter på Bornholm og for at støtte en bornholmsk virksomhed. Og klimamæssigt sparer vi også CO2 – og noget tid – ved ikke at skulle over. Hvis vi kan holde det her, hvorfor så tage til Sverige?

Fælles fundament

Todages-seminaret har både faglige og sociale formål. Programmet løber også om aftenen, og derfor er det besluttet, at politikerne kan overnatte på hotellet, selv om ingen har mere end en halv time hjem.

– Der er et aftenarrangement og noget socialt bagefter, så vi kan lære hinanden at kende, siger Jacob Trøst.

– Internatet er til for at få et fælles fundament. Vi bliver sat ind i lovgivningen og vores rolle: Hvad må vi, hvad skal vi, og så videre. Vi mener, at det er godt givet ud med to dage, hvor vi bliver ført ind i arbejdet og får lavet et fælles verdensbillede.

Blandt andet er der hyret en ekstern foredragsholder til at holde et oplæg om forskellige måder at samarbejde på, fortæller Jacob Trøst.

Internatet glider på andendagen over i det konkrete politiske arbejde. Tirsdag aften samles økonomi- og klimaudvalget på Green Solution House til et ekstraordinært møde, hvor de annoncerede justeringer af budgettet vil komme til afstemning første gang.

Første møde i den nye kommunalbestyrelse finder sted onsdag aften, og her ventes budgetændringerne at blive vedtaget, heriblandt annulleringer af besparelser på børneomradet, der fyldte meget i valgkampen.