Opgør i kommunens direktion: Kommunaldirektøren indstiller kollega til fyring

Opgør i kommunens direktion: Kommunaldirektøren indstiller kollega til fyring
| 4. JAN 2021 • 17:53
Af:
jakob-marschner

4. JAN 2021 • 17:53
Ved aftenens ekstraordinære møde i kommunalbestyrelsen vil kommunaldirektør Johannes Nilsson indstille til, at hans kollega koncerndirektør Claus Steensgaard Jensen bliver fyret.

Det fremgår af en mail fra Steensgaard til Nilsson her til eftermiddag, som Bornholms Tidende er i besiddelse af.

Striden mellem de to er en udløber af den kuldsejlede sag om at samle dele af kommunens administration på Snorrebakken udenfor Rønne, som politiet efterforskede indtil for nylig.

I en længere række mails under sin mail til Johannes Nilsson fra mandag eftermiddag dokumenterer Claus Steensgaard Jensen desuden, at det var kommunens direktion, der tog initiativ til at sætte budgettet for byggeriet på Snorrebakken ned til under det halve af oprindeligt planlagt.

Claus Steensgaard Jensen oplyser desuden, at han fra start har sagt fra over for Snorrebakken-projektet og dets tilknyttede økonomi. Hans mails viser også, at Steensgaard længe har ment, at en lang række tilbageholdte e-mails burde have været udleveret til pressen og til medlem af kommunalbestyrelsen René Danielsson (DF). Mailsene er aldrig blevet udleveret.

Endelig viser det nye materiale, at Steensgaard orienterede tidligere borgmester Winni Grosbøll (S) om, at de tilbageholdte mails efter hans opfattelse burde udleveres og ikke kunne tilbageholdes lovmedholdeligt – og at Winni Grosbøll efterfølgende vendte Steensgaards vurdering med kommende borgmester Thomas Thors (S). Han mente ifølge det nye materiale fra Claus Steensgaard Jensen "ikke, at det var noget problem".

Endelig viser det nye materiale fra Claus Steensgaard Jensen, at kommunens jurister endte med at vurdere, at de tilbageholdte mails skulle udleveres, "men det overrulede du" (Johannes Nilsson, red.).

I fuld længde lyder Claus Steensgaard Jensens mail til Johannes Nilsson fra mandag eftermiddag klokken 16.03 således:

-----------------

"Hej Johannes

Du har her til eftermiddag orienteret mig om, at du med Thomas’ opbakning vil indstille mig til fyring her til aften.

Jeg kan ikke få indsigt i, hvad du har tænkt at fortælle ØPEU (økonomiudvalget, red.), men jeg kan forstå det drejer sig om min ageren i Snorrebakkesagen.

Da jeg fortsat mener, at en lang række sagsakter er blevet tilbageholdt i forbindelse med både aktindsigtsbegæringer fra René (Danielsson, red.), den udvidede aktindsigtsbegæring fra René, flere aktindsigtsbegæringer fra pressen, sager som blev oversendt til Statsforvaltningen og sager som blev udleveret til politiet, så vil jeg tillade mig at berige kommunalbestyrelsen med oplysninger om disse, inden de træffer afgørelsen om min fratrædelse.

Som det fremgår af dette udpluk, har jeg fra starten sagt fra i forhold til økonomien omkring Snorrebakken. Du og Peter (Loft, tidligere kommunaldirektør, red.) valgte at sende sagen frem, på trods af den indsigelser fra den øverste ansvarlige for økonomi og teknik.

Jeg har efterfølgende kommet med flere indsigelser, og har orienteret borgmesteren om at akter er tilbageholdt. Hun valgte at vende dette med Thomas (Thors, red.), for efterfølgende at meddele mig, at han ikke vurderede, at det var noget problem.

Juristens vurdering (var), at de skulle udleveres i forbindelse med den sidste aktindsigtssag, men det overrulede du.

Jeg har i omegnen af 100 filer, som ikke er blevet udleveret, men sender kun dem frem hvor jeg konkret gør indsigelser. Flere af dem er indjournaliseret på min personalesag, og jeg har desuden drøftet dem med min fagforening. Vurdering her var, at de selvfølgelig skulle udleveres i forbindelse med aktindsigt, da det er afsluttende akter, som ikke er fortrolige.

Indtil nu har jeg ageret loyalt, men det er klart, at jeg må slå fra mig, når jeg indstilles til afskedigelse med den begrundelse, at jeg har passet mit arbejde.

Da du har bedt mig om ikke at udtale mig som direktør mere, så skriver jeg som almindelig borger.

Venlig hilsen

Claus Stensgaard Jensen"
Flere artikler følger.