Onsdag kan byde på kraftig regn og torden

NOTITS | 9. JUL 2024 • 20:17
Af:
Ritzau
NOTITS
9. JUL 2024 • 20:17

Der er risiko for voldsomt vejr onsdag mellem klokken 12 og 18, forudser DMI.

Onsdag kan der opstå kraftig regn, hagl og tordenbyger på Bornholm.

Det skriver Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), som har udsendt en såkaldt risikomelding tirsdag aften.

Varslet er gældende for Bornholm onsdag i tidsrummet klokken 12 til 18.

En risikomelding er ikke et egentligt varsel om voldsomt vejr. Men det er DMI's måde at gøre opmærksom på, at vejret kan udvikle sig voldsomt.

– Vi har i øjeblikket en koldfront, som ligger et lille stykke ude i Nordsøen, som vil bevæge sig ind over landet i løbet af natten og i morgen formiddag, og når frem til de østlige egne omkring middag, siger Hans Wanner, som er vagthavende meteorolog hos DMI, til Ritzau.

– En koldfront kommer altid ind og løfter luftmassen. Foran har vi en relativ varm og fugtig luftmasse. Det løft gør så, at der udløses en masse nedbør, siger han.

Hans Wanner fortæller, at det stadig er usikkert, hvordan vejret vil ramme onsdag.

– Præcist, hvordan og hvorledes og hvor mange tordenskrald, der kommer, og så videre, er meget vanskeligt at sige. Der er altid stor usikkerhed forbundet med koldfronter som det her med bygeagtig nedbør, fortæller meteorologen.

DMI skriver i sit varsel, at koldfronten bevæger sig rimeligt hurtigt. Det betyder, at nedbøren formentligt vil blive relativt kraftig men kortvarig.

Hastigheden gør også, at det er svært at sige, om der kommer nok regn på et sted til, at det kan regnes som et egentligt skybrud.

Ifølge varslet vil nedbøren dog have skybrudsintensitet.