Nyt sundhedscenter har flere tilbud på menuen

Nyt sundhedscenter har flere tilbud på menuen
Det er her, ved siden af Nybolig, at Copenhagen Medical åbner lørdag formiddag. Foto: Holger Larsen
SUNDHED | RØNNE | ABONNENT | 7. OKT 2021 • 20:00
Holger Larsen
Journalist
SUNDHED | RØNNE | ABONNENT
7. OKT 2021 • 20:00

Det er blot nogle få dage siden, at Copenhagen Medical tog beslutningen om at etablere et sundhedscenter i Rønne, og først torsdag morgen blev kontrakten om lejemålet i Snellemark underskrevet.

Fredag får Snellemark 41D en ny facade, og lørdag klokken 10 åbner sundhedscentret.

Der er ikke langt fra tanke til handling i Copenhagen Medical. Eller som pressechef Trine Baadsgaard udtrykker det:

– Vi er et firma, der beslutter noget og prøver det af i stedet for at vente et halvt år på en analyse. Nu går vi i gang, og så ser vi, hvordan det går.

Har lært meget

Copenhagen Medical A/S startede under coronapandemien og har i 2021 stået for kviktest i Region Hovedstaden – og herunder Bornholm, hvor man har sidste åbningsdag fredag.

– Vi har besluttet, at selv om alle kviktestcentre lukker, så lukker vi ikke. Vi synes, at vi har lært rigtig meget om, hvordan vi kan hjælpe det offentlige med at løse nogle sundhedsopgaver hurtigt og måske mere fleksibelt – og det vil vi gerne gøre i hele landet, så selvfølgelig skal vi også være på Bornholm, siger Trine Baadsgaard.

Fokus på forebyggelse

– Vi starter med de ting, vi allerede kan, og vores tilbud vil være med fokus på forebyggelse. Det er forskellige test, prøver, undersøgelser og vacciner. Vi bliver ikke et hospital eller en lægepraksis, men skridtet inden, siger pressechefen.

På virksomhedens hjemmeside har man oplistet nogle af de ydelser, man vil tilbyde bornholmerne:

Covid-19 test og vaccination, andre vaccinationer (blandt andet influenza), blodprøver, undersøgelser for urinvejs- og underlivsinfektioner, screening for kønssygdomme, helbredsundersøgelser.

Trine Baadsgaard siger, at tilbuddene vil blive rettet til i takt med efterspørgslen.

Tilgængelighed

Sundhedspersonale af forskellig slags kommer til at bemande centret.

– Vi har haft masser af godt personale i testcentrene, og hvis der er nogle af dem med den rigtige baggrund, vil det være oplagt at tage fat i dem. Men det er hele den proces, der går i gang nu, siger Trine Baadsgaard.

Pressechefen kan ikke sige noget om, hvor mange arbejdspladser, der bliver i centret i Rønne:

– Det kommer an på, hvor meget vi får at lave. En af vores værdier er tilgængelighed, så vi har meget åbent, og det kræver nogle folk, siger Trine Baadsgaard.