Ny borgmester glæder sig over Bornholms nye ungeråd

Ny borgmester glæder sig over Bornholms nye ungeråd
| ABONNENT | 4. DEC 2021 • 14:05
Jakob Marschner
Journalist
| ABONNENT
4. DEC 2021 • 14:05

Efter en valgkamp med børn og unge som det store tema får Bornholm ikke bare en ny borgmester til nytår. Bornholm får også et ungeråd, og kommunalbestyrelsens børne- og skoleudvalg kommer til at bestå af fem medlemmer med stor personlig viden på området. Det glæder altsammen kommende borgmester Jacob Trøst.

Bornholm fik torsdag aften sit første ungeråd, da godt 30 unge mødtes i Musikskolens sal i Rønne. Ungerådet kommer formelt til verden til nytår, hvor også Jacob Trøst (K) træder til som ny borgmester.

Begge dele kommer til at ske efter en valgkamp, hvor børn og unge blev det dominerende emne, og hvor netop Jacob Trøst og Konservative var blandt dem, der gik længst med valgløfterne. Den nye borgmester glæder sig over, at der samtidig er et ungeråd på vej.

– Det synes jeg er rigtig spændende, og jeg glæder mig meget til både at møde dem og at se, hvad de kan komme frem til. Jeg har store forhåbninger til Bornholms Ungeråd, siger Jacob Trøst.

Den nye borgmester fortæller, at han har det på samme måde med det kommende børne- og skoleudvalg.

På en måde, der ikke er helt almindelig, vil de fem medlemmer af det kommende børne- og skoleudvalg råde over både personlige erfaringer og lang ekspertise på feltet. Både på normal- og specialområdet, der er de to søjler, som feltet børn og unge er delt ind i hos kommunerne.

Morten Riis (EL) fortsætter som formand og går i gang med sin tredje periode i udvalget. 19-årige Zille Vangsaa (BL) kan direkte repræsentere de unge. Maria Fromseier Kjærgaard (S) er folkeskolelærer. Iben Busch (K) er mor til en elev på Heldagsskolen. Og Torben Kofod Ager (DF) har arbejdet med udsatte unge de seneste 20 år.

– Jeg kan godt se et stort potentiale i, at vi får et børne- og skoleudvalg med nogle personer, der virkelig kan bidrage med noget, som de har tæt på sig og ved meget om, siger Jacob Trøst.

Børn og unge vil ifølge den kommende borgmester også blive blandt de højt prioriterede emner, når han og partierne bag ham (Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne) i næste uge går i gang med at tale om detaljerne i den politik, som de vil føre.

– Indtil nu har vi mest fundet både de emner, som vi er enige og ikke enige om. I næste uge sætter vi os sammen for at få nogle prioriteringer ned på et stykke papir, der skal angive den fælles retning, som vi vil gå i, fortæller Jacob Trøst.