Når tragedien rammer: Alle træder sammen

NYHED | ABONNENT | 16. NOV 2022 • 18:30
NYHED | ABONNENT
16. NOV 2022 • 18:30

Kommunen har en beredskabsplan, når ulykken rammer, og psykologer står klar til at rykke ud, når skoler, familier og børn er berørt.

Tragedien i Aarsballe, hvor førstesalen på en landejendom gik i brand natten til onsdag og medførte, at fire af stedets fem beboere måtte sendes til Rigshospitalet, har efterladt hele øen i chok. Ikke mindst da det kom frem onsdag morgen, at forældreparrets ældste barn mistede livet i branden.

Alle er berørte af den frygtelige ulykke, men værst er det selvfølgelig for dem, der kender familien. Og det er der mange der gør. Familen er bornholmsk, og forældreparret har mange venner, som har fulgt dem fra barnsben. Parret fejrede kobberbryllup i september i år og deres mellemste søn fyldte otte år tirsdag. Dertil kommer børnenes venner og klassekammerater.

Hvad gør man i et lille samfund, når den slags tragedier slår ned som et lyn fra en klar himmel?

I skolevæsnet har man både en sorgpolitik og en beredskabsplan, når det utænkelige sker. Det fortæller skolechef i Bornholms Regionskommune, Trine Schloss Pedersen. Beredskabsplanen følges efter punkt og prikke, så ingen bliver glemt, og cheferne for de relevante myndigheder træder sammen om morgenen for at sikre, at der er taget højde for alt.

Det skete også onsdag morgen, hvor blandt andet kommunens beredskabschef Louise Lyng Bojesen deltog i et krisemøde. Samtidig er kommunens psykologer klar til at rykke ud til skolen, hvis der er skolebørn involveret i en ulykke.

– De tager kontakt til skoleledelsen og til dem, der er mest berørte, altså klassekammeraterne, lærerne og de øvrige ansatte, samt selvfølgelig familien.

Derudover får skolen rådgivning om, hvordan man bedst håndterer situationen, når en ny dag oprinder, siger Trine Schloss Pedersen.

– Skolelederen får blandt andet sparring til hvordan kommer gennem dagen i morgen, for lærerne skal jo også være rustet til at tage imod. Og så er jeg sikker på, at alle træder til og hjælper hinanden i den kommende tid, og at de berørte får den hjælp, de har brug for, siger Trine Schloss Pedersen.