Lukas fra Lyngby læser til datamatiker på Bornholm: 'Det har uden tvivl været den bedste beslutning i mit liv'

Lukas fra Lyngby læser til datamatiker på Bornholm: 'Det har uden tvivl været den bedste beslutning i mit liv'
Lukas Bo Nielsen. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 15. NOV 2020 • 19:56
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
15. NOV 2020 • 19:56
DAGENS NAVN: Lukas Bo Nielsen kunne have taget uddannelsen en kilometer fra hjemmet i Lyngby, men valgte at flytte til Bornholm for at blive datamatiker.

Hvorfor valgte du at flytte til Bornholm for at blive datamatiker?

– Jeg kan godt lide Bornholm. Jeg har været her mange gange, både med familien og med fodboldhold. Da jeg var til åbent hus på Cph Business i Lyngby, fandt jeg ud af, at det var muligt at tage uddannelsen i Rønne. Jeg har altid prøvet af leve efter konceptet, at det er kedeligt at være normal, så jeg vil hellere gøre noget anderledes. Det er der nok mange, der mener, at jeg har gjort denne gang.

– Hvis jeg var blevet boende hos min mor, var der kun en kilometer til skolen i Lyngby, hvor jeg kunne tage uddannelsen.

Hvorfor vil du gerne være datamatiker?

– Jeg har altid været glad for teknologi og især computere.

Nu har du været i gang i godt et par måneder – hvordan er det så?

– Det har været en megafed oplevelse. Min klassekammerater er nogle megafede personer, og mine lærere er som de skal være. Der er ingen sure miner. Det har uden tvivl været den bedste beslutning i mit liv.

– Jeg synes, at de andre på holdet har været gode til at tage mig med i fællesskabet, selv om jeg "er sådan en københavner". Vi er 14 på holdet, og alle de andre er fra Bornholm.

Hvordan har det været at flytte til Bornholm?

– Det er en omvæltning at flytte fra en større by, hvor der altid sker noget. Men jeg synes til gengæld, at her er mere hyggeligt. Folk kender hinanden. Hvis man ikke kender hinanden, kender ens kammerat personen, man ikke kender. Jeg kan godt lide, at her er mere plads. Man går ikke op og ned ad hinanden hele tiden.

Har du fået nogle nye venner?

– Jeg har fået en masse gode bekendtskaber, både i klassen, men også til fodbold. Selv om det i øjeblikket er lidt svært at møde nye mennesker på grund af coronapandemien, mangler jeg ikke mennesker at snakke med.

Hvad laver du i din fritid?

– Jeg spiller fodbold i RIK. Jeg er på senior-andetholdet, som spiller i Bornholmsserien. Fodbold har fyldt meget i mit liv, siden jeg var lille. Det var bare noget, jeg prioriterede, at jeg gerne ville i min fritid, da jeg flyttede hertil. Jeg har tidligere spillet i AB i 11 år.

– Sport og it. Det er lige mig.

Datamatikeruddannelsen tager to et halvt år – hvad vil du derefter?

– Min plan er at tage en overbygning med det samme som softwareudvikler. Derefter skal jeg bare ud at skabe det næste store it-program.

– Jeg bliver nødt til at flytte tilbage til Sjælland for at tage overbygningsuddannelsen. Men jeg er ikke i tvivl om, at jeg en eller anden dag kommer til at vende tilbage til Bornholm for at bosætte mig.

Har du nået at få et yndlingssted på Bornholm?

– Jeg har ikke noget specielt yndlingssted, for jeg synes, at en enhver del af Bornholm har noget at byde på, Jeg har en masse minder fra Gudhjem, hvor jeg har været meget, når vi har været på ferie, og jeg er begyndt at føle mig hjemme i Rønne.

 
 

Lukas Bo Nielsen

17 år

Kommer fra Lyngby

Bor i studiebolig i Rønne.

Blev HF-student i sommer.

Studerer til datamatiker på Cph Business i Rønne (på Campus Bornholm).

 


HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?