Lærerne vil have politikerne til at kigge på budgettet igen
Politikerne bør finde penge til at fortsætte tovoksenordningen i folkeskolen, mener Bornholms Lærerforening. Arkivfoto

POLITIK | BORNHOLM
20. SEP 2021 • 07:54
Henrik Nielsen
Journalist

Lærerne vil have politikerne til at kigge på budgettet igen

Lærerforeningen opfordrer kommunalbestyrelsen til at genoverveje budgettet for 2022 og afsætte penge til en tolærerordning. Det vil gavne både lever og lærere.

Det skaber bekymring i Bornholms Lærerforening, at Socialdemokratiet og Venstre ikke har prioriteret den såkaldte tovoksenordning i det kommunale budget for 2022.

Hvis ordningen ikke er finansieret, frygter lærerforeningen, at skolerne ikke kan finde de fornødne ressourcer til at fortsætte den eller bliver nødt til at reducere i andre tiltag, der fremmer elevernes faglige og sociale trivsel og udvikling.

Det fortæller formand Signe Ballegaard Schmidt i en pressemeddelelse.

– Gennem hele perioden med tovoksenordningen har vi oplevet, at det har skabt bedre læringsmiljøer for eleverne og bedre arbejdsmiljø for de bornholmske lærere. Vi har samme erfaring fra perioden med corona, hvor der var to lærere eller en lærer og en pædagog i alle klasser. Her viser evalueringen, at både eleverne og lærerne oplevede mere ro og tid til den enkelte, lyder det fra lærerformanden.

Ressourcer til tovoksenordningen er blevet prioriteret i de seneste tre år, og ifølge Bornholms Lærerforening har alle elever glæde af den.

– Det er vores erfaring, at tovoksenordningen har været med til at give en bedre mulighed for at fange udfordringer i opløbet og dermed et bedre skoleforløb. Derfor vil vi opfordre til, at kommunalbestyrelsen genovervejer beslutningen, siger Signe Ballegaard Schmidt i pressemeddelelsen.Flere nyheder