Konfliktramt hotel: Vi har skam elever

Konfliktramt hotel: Vi har skam elever
3F ligger i konflikt med Hotel Siemsens Gaard og er for tiden ret konstant til stede ved hotellet. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
ARBEJDSMARKED | SVANEKE | ABONNENT | 5. JUL 2021 • 17:40
ARBEJDSMARKED | SVANEKE | ABONNENT
5. JUL 2021 • 17:40

Mathias Sejer Sørensen, direktør og køkkenchef på Hotel Siemsens Gaard, er svært utilfreds med Jens Christian Olsen, som er formand i FH Bornholm, fordi formanden til Bornholms Tidende blandt andet har sagt, at Hans August Lund, ejeren af hotellet, "ikke bidrager til fællesskabet ved at sørge for, at der bliver uddannet kokke og tjenere eksempelvis, men han vil gerne suge af den arbejdskraft".

Hotel Siemsens Gaard ligger i konflikt med 3F, fordi Hans August Lund ikke at ønsker at tegne overenskomst med fagforeningen, men til gengæld gør Mathias Sejer Sørensen opmærksom på, at Jens Christian Olsens udsagn er notorisk forkert.

– Vi er jo så heldige, at vi har 3F stående ude foran vores hoveddør hver morgen, så det er superdejligt, at man kan få en snak med dem, og jeg har faktisk lige været nede og have fat i de to, som står der i dag, siger direktøren.

– Jeg spurgte dem, om 3F og FH overhovedet snakker sammen? For det er da virkelig pinligt, at FH-formanden udtaler sig sådan, når vi rent faktisk har tre kokkeelever. Jeg ved jo, sådan nogle organisationer elsker møder, så jeg rådede dem til rent faktisk at snakke om, hvad der er fakta. Jeg synes virkelig, det er pinligt og yderst kritisabelt, og det må jo betyde, at de simpelthen ikke ved, hvad der foregår.

Var de tre kokkeelever, I har, allerede i gang, da Hans August Lund overtog hotellet?

– Ja, to af dem var, og så har vi fået en mere.

Ved du, om I også vil fortsætte med at tage elever ind?

– Ja, det vil vi da. Vi vil faktisk også meget gerne være medlem af Horesta, men det må vi så ikke grundet 3F's konflikt imod os.

Hvis I bliver medlem af Horesta, burde jeres medarbejdere så ikke også blive medlemmer af en fagforening?

– Nej, man kan godt bare være medlem af Horesta som arbejdsgiver.

Kender du nogen?

Men jeg tænker, at hvis I gerne vil organisere jer i en arbejdsgiverforening, så var det måske en god idé, at jeres medarbejdere også organiserede sig i en fagforening?

– Jamen, de to ting hænger jo ikke nødvendigvis sammen, det er derfor, man har den mulighed hos Horesta. Det essentielle her er, at fagforeningerne udtaler sig uden at have styr på tingene, siger Mathias Sejer Sørensen.

Mathias Sejer Sørensen, direktør og køkkenchef på Hotel Siemsens Gaard. Arkivfoto: Allan Rieck


I har ikke nogen tjenerelever?

– Nej, men hvis du kender nogen tjenerelever, vil vi meget gerne have fat i dem.

I vil gerne tage nogle tjenerelever ind?

– Ork ja, meget gerne, siger direktøren.