Han blev verdensberømt på grund af sin smørbøf

Han blev verdensberømt på grund af sin smørbøf
Casper Stuhr Sobczyk. Foto: Jesper Rais
| ABONNENT | 24. JAN 2021 • 07:03
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
24. JAN 2021 • 07:03

DAGENS NAVN: Casper Stuhr Sobczyk blev verdensberømt på grund af sin smørbøf. I dag er han verdensberømt her på øen som tv-kok på TV2/Bornholm, hvor han laver programmer sammen med Sofie Andersen.

Hvordan blev du tv-kok?

– Uha, tv-kok, sådan ser jeg mig ikke selv, men ... vi har jo været en del bornholmere i Go' morgen Danmark. Måske er det derfor, jeg kom ind første gang. Jeg var i Go' morgen Danmark første gang med smørbøffen for tre år siden, og så har det bare taget fart med lidt tv-programmer – også de skønne programmer med Sofie. Og jeg elsker at lave mad på tv.

Hvilke reaktioner får du på programmerne?

– Folk er virkelig glade for dem, bruger opskrifterne og synes, det er sjovt at se dem. Og det en kæmpe ros, når folk lægger billeder op af mine retter, de har lavet.

Hvad laver du, når du ikke laver tv-programmer?

– Uha, jeg er kok og køkkenchef, så jeg har fuldtidsjob. Så laver jeg opskrifter og diverse reklamer for for eksempel Weber. Og så er jeg far til snart to, det er et job i sig selv.

Hvor stammer din interesse for mad fra?

– Alle mine fritidsjob som ung knøs i Snogebæk var i restaurationsbranchen; lige fra opvasker til pizzabager med mere. Og så har jeg altid elsket at spise og smage.

Hvilken slags mad kan du bedst lide at lave?

– Det kommer an på humøret, men jeg elsker asiatisk mad. Også det enkle mad, det der går hurtigt. Og så alt fra havet.

Hvad er det bedste råd, du kan give til den daglige madlavning?

– Lad være med at se det som en sur pligt. Saml familien og lav tingene sammen. spis 10 minutter senere, vi når nok det hele. Tænk, hvis familien samledes klokken 16.30 til at lave maden og bagefter spise den, og alt bare var hygge og smil. Det gør vi herhjemme, men det var en omvæltning.

Hvad er historien bag dit efternavn?

– Sobczyk er polsk. Min oldemor giftede sig, da min morfar var baby, og derfra fik vi navnet.

 

Casper Stuhr Sobczyk

32 år

Gift med Heidi. Sammen har de Josefine på tre år, og Frederikke kommer i februar

Oprindeligt fra Kokkedal og opvokset i Snogebæk. Når folk spørger, er jeg bornholmer af sind og i hjertet. Bor i dag i Kokkedal.