Grøn forening klar med nyt initiativ: Køb aktier i økojord

Grøn forening klar med nyt initiativ: Køb aktier i økojord
Arkivfoto: Berit Hvassum
| 11. JUN 2020 • 15:51
Af:
anette-vestergaard

11. JUN 2020 • 15:51
ØKOLOGI

Foreningen Økobornholm offentliggør i morgen, fredag, foreningens nye kampagne Bornholms Økojord.

Det sker på et pressemøde ved stubmøllen over Melstedgaard, oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

– Med kampagnen åbner vi for muligheden for at købe aktier i Bornholms Økojord A/S under stiftelse. Selskabet får til formål at opkøbe landbrugsjord og gårde på Bornholm og bortforpagte dem til økologisk jordbrug med fødevareproduktion, forbedring af biodiversiteten og fremtidssikring af jordbruget på Bornholm, siger Økobornholms forperson Mads Kissow ifølge pressemeddelelsen.

Private og virksomheder kan købe

Startskuddet til det økologiske jordvindingsprojekt affyres umiddelbart efter pressemødet, oplyser Økobornholm.

Fra den 12. juni, altså lørdag, udloddes således aktier, som enkeltpersoner, virksomheder eller foreninger kan købe og dermed blive medejere af fremtidens bornholmske fødevareproduktion. Hvis man ikke har så mange penge til rådighed, kan man donere penge til foreningen Økobornholm, der så opkøber aktier, for derigennem at styrke selskabets demokratiske fundament.

Det gælder jordbrugets fremtid

– Der er overvældende grunde til at købe aktier eller hjælpe Økobornholm med at købe aktier. For jordbrugets fremtid og mere liv på landet, større lokal fødevareproduktion og fødevaresikkerhed og et fremtidens jordbrug, der aktivt sikrer klimatilpasning, biodiversitet, rent grundvand og dyrevelfærd, lyder det fra Mads Kissow.

Nyheden om Bornholms Økojord A/S blev afsløret på Økobornholm ordinære generalforsamling i Melsted i går, onsdag.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?