Fond inviterer kunstnere til at søge: Sidste år gik 100.000 kroner til Nexø
Øernes Kunstfond gav sidste år 100.000 kroner til Sol i Nexø. Arkivfoto: Jacob Jepsen

1. JUN 2021 • 09:40 • AF HENRIK NIELSEN • GRATIS

Fond inviterer kunstnere til at søge: Sidste år gik 100.000 kroner til Nexø

KULTUR

De Regionale Kunstfonde åbner for ansøgninger fra kunstnere og kulturelle iværksættere, der har spændende, lokale og økonomisk bæredygtige projekter på tegnebrættet. Sidste år modtog udstillingsstedet "Sol Nexø" 100.000 kroner fra Øernes Kunstfond.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

De Regionale Kunstfonde består af Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond, der støtter initiativer inden for kunst og kultur, der kan udvikle, styrke og fremme en bæredygtig og nyskabende forretningsudvikling, hvor kunstmiljøet indgår partnerskaber med erhvervslivet.

– Efter et helt usædvanligt år har jeg set meget frem til at åbne årets ansøgningsrunde. Denne gang har vi i den samlede bestyrelse skærpet forventningerne til de gode partnerskaber, og vi ser frem til at modtage ansøgninger med kreative bud på samarbejder på tværs af kultur og erhverv. I bestyrelsen tror vi nemlig på, at der er mange kreative kræfter på Sjælland og øerne, som ønsker at udvikle og forankre deres initiativer og projekter i gode samarbejder og perspektivrige partnerskaber, siger formand Mette Blum Marcher fra Øernes Kunstfond i pressemeddelelsen.

Hendes erfaring fra de seneste tre års ansøgningsrunder er, at midlerne fra Øernes Kunstfond kan løfte idérige kunstvirksomheder og dygtige kulturiværksættere, som ønsker at komme i gang med noget helt nyt, eller som allerede er i færd med at forankre nye initiativer i krydsfeltet mellem kultur og kunst og vækst og erhverv.

– Jeg vil virkelig opfordre de initiativer, der bobler på Sjælland og øerne, til at søge de midler, vi har til rådighed, siger hun.

Bornholm hører under Øernes Kunstfond. Der er ansøgningsfrist den 2. september.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.