Diskvalificeret far og søn ville have vundet 125.000 kroner

Diskvalificeret far og søn ville have vundet 125.000 kroner
Den fire dage lange konkurrence blev afsluttet med fornemt vejr lørdag. Her ses feltet sejle ud af havnen ved 5.30-tiden om morgenen. Læserfoto: Gerd Lyng
NYHED | TEJN
30. APR 2022 • 19:39
Jakob Nørmark
Journalist

Årets vinderlaks i Trolling Master Bornholm var ikke nær så velvoksen som i tidligere udgaver. Den største fisk, der kom på vægten i Tejn, blev pillet ud af konkurrencen.

En østersølaks på 15,68 kg var i 2022-udgaven af Trolling Master Bornholm nok til at løbe den samlede førstepræmie på 125.000 kroner.

De seneste gange, lystfiskerkonkurrencen er blevet gennemført, har det krævet større fisk at nå helt til tops. I 2019 vejede vinderfisken 19,46 kg, og året før var den tungeste fisk 21,78 kg.

Vinderen blev finske Sami Heiskanen, som fik bid på førstedagen, skriver TV 2/Bornholm, der er arrangør af lystfiskerkonkurrencen i Tejn.

Den finske skipper blev faktisk overgået af en dansk far og søn-duo, hvis laks på 17,95 kg imidlertid ikke fik lov til at indgå i hovedkonkurrencen, fordi kravet om tilstedeværelsen af to personer over 16 år på båden ikke var overholdt. Drengen var blot 11 år. Trods diskvalificeringen fik familien lidt at glæde sig over, idet TV2 Bornholm lod dem beholde onsdagens førstepræmie på 10.000 kroner, eftersom de allerede var blevet udpeget som vinderen og havde modtaget checken på direkte tv.

Danske fiskere besatte de øvrige trin på podiet. Der var 50.000 kroner til nummer to, Michael Møller fra Allingåbro, for en laks på 14,11 kg, mens tredjepladsen gik til århusianske Michael Lange, der lørdag fik en 13,52 kg tung fisk på krogen.

De mere end 300 deltagende både fangede blot 68 laks i løbet af de fire konkurrencedage, skriver TV 2/Bornholm – markant færre end tidligere år. Årets konkurrence skulle leve op til den skærpede fiskelovgivning i Østersøen. Det betød blandt andet, at fiskerne kun måtte fange opdrættede, udsatte laks, der kan kendes på, at fedtfinnen er blevet klippet af, mens vildlaks straks skal tilbage i vandet, hvis de bider på.