Direktøren kunne ikke vente til 2048: 'Vi må sige, at det er gået noget hurtigere'

Direktøren kunne ikke vente til 2048: 'Vi må sige, at det er gået noget hurtigere'
Thomas Bendtsen fotograferet i juni 2019, det første krydstogtskib lagde til ved den nye kaj. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 14. DEC 2020 • 10:22
Af:
holger-larsen
| ABONNENT
14. DEC 2020 • 10:22
50 år

– Jeg havde mine tvivl, om vi kunne blive økonomisk klar så hurtigt. Jeg kan huske første gang, jeg bad økonomidirektøren om at komme med et bud på, hvornår vi var klar til at foretage første etape. Hans svar var 2048 baseret på det, vi hidtil havde leveret. Da vi smøgede ærmerne op og gik i gang, må vi sige, at det er gået noget hurtigere.

Det siger direktør for Rønne Havn, Thomas Bendtsen, om den store udbygning af Rønne Havn, hvor man nu er i gang med forberedelserne af næste etape. Samtidig kan man på den nye del af havnen, ved Galløkken, se store vindmølledele, som vidner om, at havnen er godt i gang med den store vision om at blive udgangspunkt for de store vindmølleparker i den sydlige del af Østersøen.

Havnedirektøren, der i dag mandag den 14. december fylder 50 år, kalder det utroligt spændende at være i spidsen for Rønne Havn i denne tid. Men også hårdt, for der er meget at tage stilling til i løbet af en dag.

Kan man ikke komme til at ryste lidt på hånden?

– Nej, det synes jeg ikke. Vi gør en stor dyd ud af at forberede os både på bestyrelsesniveau og i hele organisationen på, hvad der skal ske. Vi arbejder meget med planer for forskellige scenarier og forbereder os på det. Det er et godt rygstød at have, siger Thomas Bendtsen.

Thomas Bendtsen afløste Hans Kümler på direktørposten i slutningen af 2011 og kan nu se tilbage på ni år på posten.

Bedre end vi turde håbe

Er det stadig lige interessant at være havnedirektør på Bornholm?

– Ja, det er det da. Det er rigtig interessant i takt med, at udviklingen fortsætter, og at vi får styrket vores forretningsmæssige formåen og kan se organisationen vokse. Det er spændende at arbejde sammen med alle de dygtige mennesker, vi har på Rønne Havn.

– Der er kommet fart på offshore vinddelen i Østersøen rundt omkring Bornholm, og jeg forventer at vi får rigtig travlt i de kommende år. Grunden til, at vi kan gå i gang med næste etape er, at vores markedspotentiale, men også vores markedsposition, er langt bedre, end vi havde turdet håbet på. Så det bliver en vigtig brik i fremtiden ikke bare for Rønne Havn, men for hele Bornholm.

Hvad betyder udviklingen for antallet af medarbejdere på Rønne Havn?

– Vi havde nogle hårde år, hvor vi vendte hver femøre. Vi gik fra at være 32-34 medarbejdere, og ned til at være 20. Nu er vi 28-29, og jeg venter, at vi bliver to-fire flere næste år bare for at kunne følge med.

Hvordan tør I investere i denne tid?

– Vi er hundrede procent finansieret kommercielt. Det stiller store krav til forretningen, og selv om corona også har ramt Rønne Havn, har vi en så solid økonomi og så god en risikostyring, at vi om alt går vel kan tage en beslutning om at fortsætte udvidelsen af Rønne Havn, siger Thomas Bendtsen.

Bor i København

Havnedirektøren, der oprindelig er fra Jylland, bor med sin familie i København.

– Jeg har fundet et godt koncept, lige nu selvfølgelig forstyrret af corona, for halvdelen af mine arbejdsopgaver ligger i forvejen i København eller ude i verden.

Hvad laver du i din fritid?

– Jeg sørger for at få hygget med min familie. Der er altid nogle projekter, når man har hus, og jeg har en gammel bil, jeg går og skruer lidt på. Jeg forsøger at holde mig i form med en løbetur i ny og næ. Fodbold kan knæene desværre ikke holde til, så når jeg alligevel spiller lidt med ungerne en gang imellem, kan jeg ikke gå ordentligt i de næste 14 dage.