De unge får en ny stemme

NOTITS | BORNHOLM | 12. NOV 2021 • 10:50
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | BORNHOLM
12. NOV 2021 • 10:50

Regionskommunen etablerer et ungeråd, der skal tale de unges sag overfor kommunalbestyrelsen. Der skal vælges et formandskab på fem personer.

Bornholm er på vej til at få et ungeråd. Det bliver et nyt fællesskab for alle mellem 15 og 25 år, som er bosat på Bornholm. For de unge bliver det nye råd også en ny mulighed for at få kommunalbestyrelsen i tale og få sat fokus på emner, der er vigtige for de unge.

Det fortæller regionskommunen i en pressemeddelelse.

Bornholms Ungeråd skal fungere fra januar. Rådet vil få et ubegrænset antal medlemmer, så alle interesserede kan være med i fællesskabet. Der skal dog vælges et formandskab på fem personer, som sidder i en periode på to år. Alle mellem 15 og 25 år har mulighed for at stille op.

Ungerådet bliver en upolitisk organisation, der fungerer som de unges talerør til politikerne. Det får mulighed for at indstille sager til politisk behandling og stillingtagen. Kommunalbestyrelsen og de politiske udvalg vil tilsvarende kunne bringe sager til kommentering i Bornholms Ungeråd. Rådet vil i 2022 have 231.000 kroner til rådighed.

Torsdag den 2. december klokken 19 inviterer regionskommunen alle unge til lanceringen af ungerådet i Musikskolens sal på Store Torv. Det er også ved dette arrangement, formandskabet bliver valgt. Arrangementet er gratis, men interesserede skal melde sig til senest den 25. november ved at sende en mail til ungerådets email.