Chauffør fængslet i 14 dage for at fragte fyrværkeri med hurtigfærgen

Chauffør fængslet i 14 dage for at fragte fyrværkeri med hurtigfærgen
Arkivfoto
NYHED | RØNNE | 29. DEC 2021 • 11:46
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | RØNNE
29. DEC 2021 • 11:46

25-årig chauffør blev tirsdag anholdt for at fragte 1,7 ton fyrværkeri med hurtigfærgen. Politiet stoppede ham ved ankomsten til Rønne.

Det meste fyrværkeri har status som farligt gods, men alligevel fragtede en 25-årig chauffør fyrværkeri en større mængde fyrværkeri med Express 1 på tirsdagens morgenoverfart til Rønne.

Han er onsdag ved et åbent grundlovsforhør blevet varetægtsfængslet frem til 10. januar for at have bragt de andre færgepassagerers liv i fare.

Varevognen var lastet med raketter og andre former for fyrværkeri med en netto eksplosiv masse på 178,7 kg. Fyrværkeriets samlede vægt var omkring 1,7 ton, oplyste politiet efter grundlovsforhøret.

Politiet stoppede varevognen på Rønne Havn og fandt pallerne med fyrværkeri, der skulle være leveret til XL Byg i Rønne og Allinge.

Kaptajnen på færgen var ikke blevet gjort bekendt med, at der var fyrværkeri om bord, og chaufføren havde på en tankstation i Skåne fjernet skiltene, der gør opmærksom på, at der køres med farligt gods.

Onsdag blev han fremstillet i et grundlovsforhør, der aktuelt er i gang. Den 25-årige chauffør, der havde fragtet lasten fra Jylland, nægtede sig skyldig og kærede varetægtsfængslingen til landsretten.