Campus på overarbejde: Ingen adgang uden coronapas

Campus på overarbejde: Ingen adgang uden coronapas
Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 29. NOV 2021 • 20:46
| ABONNENT
29. NOV 2021 • 20:46

Med nye restriktioner følger en masse forbehold og forvirring. Hos Campus Bornholm er de ved at finde ud af, hvordan de nye restriktioner skal implementeres.

Mandag morgen trådte nye coronarestriktioner i kraft. Restriktioner har betyder for elever, ansatte, kursister og gæster, der mandag morgen mødte op på Campus. Fordi restriktionerne betyder blandt andet at antallet af steder, hvor man skal vise coronapas, er udvidet. Kravet om et gyldigt coronapas gælder nu på statslige arbejdspladser, videregående uddannelser, ungdoms- og voksenuddannelser samt sprogcentre.

Hos Campus er ledelsen i gang med at afklare, hvordan de skal holde restriktionerne i hævd, fortæller Inge Prip, der er direktør på Campus

– Vi har jo fået et pålæg om at kontrollere coronapas, så det skal vi gøre, og det skal vi gøre to gange om ugen. Vi er i gang med at afklare internt, hvordan vi gør. Ingen tvivl om, at vi vil følge restriktionerne. Spørgsmålet er hvordan. Det er både kursister, elever, ansatte og gæster i huset, hvilket giver mange mennesker, hvis coronapas skal tjekkes, siger Inge Prip.

Med andre ord kan man fremover ikke komme ind på Campus, hvis ikke du har orden i dit coronapas. Er du ikke vaccineret kræver det en negativ test. Og netop varigheden af PCR- og kvik-test er ved mandagens restriktioner er reduceret. Negative testsvar gælder ikke som coronapas i lige så lang tid som tidligere. Et negativt testsvar fra en PCR-test giver coronapas i 72 timer. Før gjaldt det i 96 timer. Et negativt testsvar fra en lyntest giver coronapas i 48 timer i stedet for 72 timer, som før var tilfældet.

– Hvis ikke man har et gyldigt pas, må vi nægte adgang til bygningen. Så kan de ikke få undervisning. Hvis du er frisk og rask, men ikke har passet i orden, så er der ikke adgang til undervisning, siger Inge Prip.

Nød-undervisning

Såfremt at du er syg og smittet med corona, og derfor ikke kan møde op til undervisning, har du mulighed for at modtage en såkaldt nød-undervisning. Det betyder, at du kan blive undervist hjemmefra, enten via en internetforbindelse eller lignende. En nød-undervisning kan også være, at man rykker moduler og undervisning, så alle kan være med, skriver undervisningsministeriet på deres hjemmeside.

Men nød-undervisning forekommer, hvis der er en grund til det, fortæller Inge Prip.

– Der står faktisk, at nød-undervisning kan ikke tilbydes, hvis du er sund og rask. Det er ikke vores beslutning, det er noget Folketinget har besluttet.

– Hvis de er testet positiv, så tilbyder vi nød-undervisning, eller de kan følge med. Vi streamer ikke undervisningen, hvis ikke, der er en grund. Alt hvad der foregår er tilgængeligt, men vi må ikke gøre noget ekstra for de elever, der ikke vil lade sig vaccinere eller teste, siger Inge Prip.