Bornholmsk moské kommer stort skridt nærmere

NYHED | 19. MAR 2023 • 11:40
NYHED
19. MAR 2023 • 11:40

Indsamlingen er i mål, og Det Islamiske Fælleskab på Bornholm er nu klar til at gå videre med planerne om etableringen af en moské.


Det Islamiske Fællesskab på Bornholm er nået i mål med deres indsamling, der skal bruges til at oprette en moské på Bornholm.

Over 1,2 million kroner er i alt blevet indsamlet til at købe et hus, der skal fungere som samlingssted for det islamiske fællesskab.

– Vi vil rette en stort tak til alle, der har bidraget og hjulpet os i mål! Vi håber på, at vi allerede i løbet af Ramadan kan vende tilbage med yderligere positive nyheder, skriver fællesskabet på deres facebookside, der søndag afsluttede indsamlingen.

Skal ikke kun være et religiøst hus

Man startede tilbage i marts 2021, og pengene er blevet samlet ind blandt andet via MobilePay.

– Vi har flere scenarier, til hvad gør vi, når vi når vores mål. Måske kan det være, at vi finder en grund, hvor vi kan bygge. Ellers finder vi en ejendom eller et håndværkertilbud. Men vi er nødt til at forholde os til virkeligheden, hvad der er mest rimeligt, og hvad der er muligt, sagde formanden for Det Islamiske Fællesskab på Bornholm, Modather Azzam, til Tidende tilbage i slutningen af 2021, hvor han også forklarede, hvorfor man igangsatte indsamlingen til Bornholms moské.

– Først og fremmest vil jeg sige, at det skal ikke kun være et religiøst hus, men selvfølgelig skal den tjene vores medlemmers religiøse interesse. Men huset skal være sted for flere kulturelle og sociale aktiviteter, hvor alle er inviteret.

– Det korte svar er, at der er ca 300-400 muslimer på Bornholm, der har behov for det. Vi har simpelthen retten til frit at dyrke vores religion i Danmark, og den ret vil vi gerne beholde og benytte.

– Siden 2015 er der kommet en del flere muslimer til øen, og de skal kunne dyrke deres religion og snakke om deres religion sammen. Vi har brug for, at vores børn også har mulighed for at opleve en moské, ligesom en helt almindelig kristen familie måske gerne vil have, at deres børn ser en kirke, sagde Modather Azzam.

Alt eventuelt overskud vil blive brugt på indretningen af den nye moské, oplyser Det Islamiske Fællleskab på facebook.