Beredskabscenter sender 25 mand over

Beredskabscenter sender 25 mand over
25 mand fra Beredskabsstyrelsen er torsdag taget over for at assistere i Jylland og på Fyn. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 19. OKT 2023 • 15:30
NYHED | ABONNENT
19. OKT 2023 • 15:30

Beredskabsstyrelsen i Allinge bidrager med 25 mand til indsatser på Fyn og i Jylland.

Beredskabsstyrelsen i Allinge har torsdag sendt 25 mand over til at assistere ved indsatser på Fyn og i Jylland. Det oplyser Martin Vendelbo, presseansvarlig i Beredskabsstyrelsen.

– Vi tror, vi får mere brug for dem der. Det betyder ikke, vi ikke har noget beredskab på Bornholm - vi har stadig et robust beredskab. Men vi forudser ikke så store problemer på Bornholm lige nu, siger Martin Vendelbo til Tidende torsdag først på eftermiddagen.

Er der kommet materiel med over også?

– Nej, det er simpelthen manpower. Det er 25 mand som nok ikke alligevel havde været der, for de troede, de skulle på orlov. Men de har fået at vide, at det nok er bedre, vi holder dem her, fordi vi har den opgave nu.

Martin Vendelbo oplyser videre, at hele Beredskabsstyrelsen i disse dage er i forhøjet beredskab. Eksempelvis er man det også i Thisted, selvom det måske ikke bliver så slemt i det område, siger han.

– Så dirigerer vi ressourcerne derhen i Danmark, hvor vi har brug for dem.

Om risikoen for at Beredskabsstyrelsen på Bornholm bliver indsat lokalt siger Martin Vendelbo:

– Hvis man ser på de varsler, der er nu, så ligger Bornholm - i forhold til hvordan det rammer med oversvømmelser andre steder i landet - meget godt. I kommer nok til at mærke lidt på færgedriften, når der kommer noget vind, men jeg tror ikke, Bornholm får så store problemer som i Sønderjylland. Så vi har ikke nogle særlige forberedelser på Bornholm.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT