Alle børn ønsker det samme – hvad er det?

Alle børn ønsker det samme – hvad er det?
Her er en af de ti arkitekturmodeller, som børnene har bygget efter at have været på sansetur i Svartingedal
KUNST | RØNNE | ABONNENT | 14. OKT 2021 • 10:30
KUNST | RØNNE | ABONNENT
14. OKT 2021 • 10:30

Vi skal helt sikker tilbage til Bornholm, siger kunstnerduo bag børnekunst fra Hasle.

Skovmodeller, glaskunst og skitsebøger. 5. og 6. klasse på Svartingedal Skole har indtaget Rønne Bibliotek.

’I Stedet’ er titlen på et kunstprojekt, der er løbet over en række uger, hvor arkitektduoen Julie Dufour og Charlotte Carstensen sammen med Grønbechs Gård har arbejdet med natur, sanser og tilstedeværelse i nuet for en gruppe bornholmske børn. Projektet er støttet af Statens Kunstfond, og de to kunstnere og arkitekter er meget begejstrede for både projekt og Bornholm.

– Det er bestemt ikke sidste gang, vi skal lave projekter på Bornholm. Naturen her er jo enestående, siger Julie Dufour, der både er bjergtaget af Bornholms natur, men også den stærke kultur, som hun har oplevet blandt børnene.

Julie og Charlotte lever af at lave kunstprojekter med børn og har gjort det mange steder i verden – blandt andet Rusland.

– Det er fascinerende, at børnene uanset sted næsten altid har de samme drømme for fremtiden, siger Charlotte Carstensen og uddyber, at børnene alle drømmer om fællesskab, hvor der er plads til alle mennesker i alle aldre.

Udstillingen rummer børnenes skitsebøger, hvor de har været i netop Svartingedal og sanse nuet, mærke naturen og tage aftryk af den. Ved siden af er en slags glaskunst ophængt på bibliotekets ruder, og foran står 10 fascinerende arkitekturmodeller at naturinstallationer, som børnene har bygget. Udstillingen kan ses frem til 6. november på Rønne Bibliotek.

Bemærk: Denne histories forfatter er selv forælder til en af de deltagende børn i projektet.