Årets Wonderfestiwall bliver gennemført
Arkivfoto: Berit Hvassum

23. APR 2021 • 17:20 • AF JAKOB MARSCHNER • GRATIS

Årets Wonderfestiwall bliver gennemført

Årets Wonderfestiwall bliver til noget. Det fastslår formand Daniel Mühlendorph, efter at et ekspertudvalg fredag eftermiddag er gået ud med sine anbefalinger omkring større arrangementer hen over sommeren.

Eksperterne fraråder større begivenheder med flere end 10.000 deltagere, men kun indtil alle over 50 år er blevet vaccineret mod coronavirus. Dermed kan det bliver Wonderfestiwalls helt store fordel, at arrangørerne fra starten for 12 år siden lagde sig fast på at holde den bornholmske festival så sent på sommeren som i midten af august.

– Det er først og fremmest positivt for os, for det betyder, at vi kan gennemføre Wonder under en eller anden form. Nogle ting bliver anderledes, men vi ligger på det rigtige tidspunkt af året, siger Daniel Mühlendorph.

– Vores størrelse og beliggenhed peger også på, at vi kan gennemføre, men det er først nu, at vi kan gå i gang med at lægge en plan. Jeg går ud fra, at vi indenfor en uge eller to har en plan for, hvad vi rent praktisk vil gøre.

– Vi skal tænke i at gøre en masse ting anderledes med en masse sektioner og adgangsveje. Overnatningen kan godt blive drilsk, men der kan tiden være med os, siger Daniel Mühlendorph.

Han ser desuden en særlig mulighed for Wonderfestiwall lige netop i år.

– Jeg tror også, at det kan blive vendt til vores fordel, at vi kun bliver ganske få, der kommer til at afvikle festival til sommer. Det kan godt få betydning for billetsalget. Et år, hvor der ikke er så mange andre festivaler, tror jeg, at efterspørgslen kan blive enorm, siger Daniel Mühlendorph.

Mange rammes hårdt

Ikke alle landets festivaler er så heldigt stillet med tiden som Wonderfestiwall, og Daniel Mühlendoph føler midt i glæden også med andre arrangører.

– Samtidig er jeg også ked af det på vores kollegers vegne på mange af de andre festivaler. Meldingen fra ekspertgruppen kommer så sent, at det er så ringe, som det næsten kan blive for dem. I mine øjne viser det en regering, der er totalt ligeglad med kulturområdet, siger han.

– Lige nu sidder der en masse mennesker, som vi kender, og ikke har det spor sjovt. Deres festival kræver måske 15.000 mennesker for at hænge sammen, og de bliver virkelig ramt.

– Vi skal huske, at vi med ekspertgruppens rapport ikke står med noget, der er politisk vedtaget endnu. Indtil nu har politikerne været utilregnelige, og jeg tror, at mange føler, at der mangler en logik i en del restriktioner, siger Daniel Mühlendorph.

– Det betyder så også, at man også godt kan blive bekymret for, om politikerne vil ende med at vedtage noget, der er værre end det, som ekspertgruppen her er gået ud med.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.