1,5 millioner kroner er i hus – men der mangler fortsat investorer til nyt økoselskab
Arkivfoto: Berit Hvassum

| GRATIS
14. NOV 2020 • 16:00
Af: julia aka wille

1,5 millioner kroner er i hus – men der mangler fortsat investorer til nyt økoselskab

ØKOLOGI

De første 1,5 millioner er i hus, men Foreningen Økobornholm mangler fortsat investorer, inden den kan søsætte Bornholms Økojord A/S. Det skriver Økobornholm i en pressemeddelelse udsendt mandag.

Af dem, der allerede har investeret i foreningen, er blandt andet Sparekassen Bornholms Fond og virksomheden Ocean Prawns, der hver har valgt at invistere 500.000 kroner i det kommende selskab.

– Vi er meget taknemmelige for den store opbakning, vi allerede har fået, men har brug for at flere støtter op. Derfor appellerer vi til, at flere bornholmere, private som virksomheder, investerer i aktier, der vil være med til at udvikle øens jordbrug, siger Mads Kissow, forperson for Økobornholm.

Foreningen arbejder med en målsætning om at have solgt aktier for minimum tre millioner kroner, før selskabet etableres.

Flere unge jordbrugere

Formålet med selskabet, som man håber at stifte efter nytår, bliver at opkøbe jord og gårde, så flere unge jordbrugere kan komme i gang med økologisk landbrug. Foreningen arbejder mod at udvide økologisk landbrugsjord på Bornholm og har visioner om flere lokale og økologiske fødevarer på de bornholmske middagsborde.

– Når selskabet bliver etableret, vil det gennem opkøb af jord og gårde skabe nye, attraktive muligheder for, at flere jordbrugere kommer i gang med økologisk landbrug på Bornholm, udtaler Mads Kissow.

I pressemeddelsen beskrives det, hvordan investorerne i Økobornholm A/S får mulighed for at lave en god investering i den bornholmske jord samt at bidrage til udviklingen af det bornholmske samfund med udgangspunkt i økologisk jordbrug.

– Ved at eje øko-aktier er du med til at udvikle jordbrugets fremtid, lokal fødevareproduktion, klimatilpasning, biodiversitet, rent grundvand og dyrevelfærd, afslutter Mads Kissow.

En aktie i Bornholms Økojord A/ S koster 10.400 kroner.
 

Økojord

Bornholms Økojord A/ S handler om:
at investere i landbrugsjord på Bornholm med henblik på økologisk drift.
at medvirke til at unge jordbrugere kan få jord under neglene.
at fremme den lokale fødevareproduktion.

 


Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Flere nyheder