Varmeprisen stiger fra årsskiftet

Varmeprisen stiger fra årsskiftet
NYHED | 26. SEP 2023 • 13:48
NYHED
26. SEP 2023 • 13:48

Varmeprisen stiger næste år. Det oplyser Bornholms Energi og Forsyning i en pressemeddelelse. Det skyldes ifølge forsyningsselskabet primært, at Bornholms Varme, ligesom de øvrige danske fjernvarmeselskaber, er ramt af inflationen og de stigende priser på særligt halm, træflis og el.

– Vi har været i den heldige situation, at vi sidste år, midt under energikrisen, kunne hæve varmeprisen så lidt som muligt, med fire procent, for at hjælpe vores kunder, som dengang stod over for energipriser, der alle steg markant, siger Claus Andersen, der er administrerende direktør i Bornholms Energi og Forsyning, i pressemeddelelsen, hvori han tilføjer:

– Bornholms Varme er et såkaldt ’hvile i sig selv-selskab’. Det betyder, at vi hverken må generere over- eller underskud set over en årrække. Når vores produktionsomkostninger så stiger som nu, er vi tvunget til at hæve prisen for at sikre balance mellem indtægter og udgifter.

En typisk husstand på 130 kvadratmeter vil opleve en stigning på cirka 8,5 procent. De nye priser gælder fra 1. januar 2024.

Bornholms Energi og Forsyning anbefaler derfor kunderne selv at være opmærksomme på steder, hvor de kan spare på varmeforbruget, og henviser til hjemmesiden www.beof.dk.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 11-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag: Mandagens anbefaling er nem. Efter kl. 06 er prisen stabil resten af dagen på omkring 2,50 kr./kWh alt inkl., hvis du altså lige springer kogespidsen (17-21) over. Læg mærke til, at kogespidsen langsomt nærmer sig 4,00 kr./kWh. Opdateret 00.14. Næste opdatering 13.15.

Bornholms energi og forsyning