20. JUL 2018 • 19:45UDLAND

Ti er såret i voldsepisode i bus i Tyskland

Ifølge øjenvidner trak en mand en kniv frem og begyndte at angribe andre passagerer i en fyldt bus i Lübeck.

Ti mennesker er fredag eftermiddag såret i en voldsepisode i en bus i byen Lübeck i det nordlige Tyskland.

Ifølge regionalavisen Lübecker Nachrichten stak en mand flere mennesker med en kniv.

Politiet i Slesvig-Holsten oplyser på Twitter, at der er ti sårede, men ingen dødsofre. De er sårede er bragt til behandling på et sygehus.



Den formodede gerningsmand er pågrebet af politiet, der rykkede ud i stort tal. Det drejer sig om en 34-årig tysk statsborger, som er bosiddende i Lübeck, skriver politiet.

Der er ikke umiddelbart tegn på, at manden er radikaliseret og derfor på nuværende tidspunkt heller ikke noget, der peger i retning af et terrorangreb, tilføjer ordensmagten.



Et øjenvidne oplyser til Lübecker Nachrichten, at bussen var fuld af passagerer, da gerningsmanden pludselig trak et våben op af en taske og begyndte at angribe andre passagerer.



Et andet øjenvidne beskriver over for avisen våbnet som en køkkenkniv.

- Et af ofrene havde netop tilbudt sin plads til en ældre dame, da gerningsmanden stak ham i brystet. Det var et blodbad, fortæller et øjenvidne.



Buschaufføren stoppede omgående bussen og åbnede dørene, så de øvrige passagerer kunne flygte, siger det ene af øjenvidnerne til Lübecker Nachrichten.

Chaufføren er også selv blandt de sårede.



Tilfældigvis var en af politiets patruljevogne i nærheden og bemærkede episoden, hvorpå gerningsmanden blev anholdt, fortæller øjenvidnet.

Politiets bombeeksperter har undersøgt den anholdte mands rygsæk efter at have fået meldinger om, at der kom røg ud af den. I rygsækken fandt politiet en form for brandbart materiale, men ingen sprængstoffer, lyder det i en meddelelse.



Angrebet fandt sted i bydelen Kücknitz i Lübeck. Dele af kvarteret var afspærret i et par timer efter angrebet.

Politiet oplyser ikke umiddelbart noget om hverken motivet eller gerningsmandens fulde identitet. Politiet vil dermed ikke bekræfte den regionale avis oplysninger om, at der er tale om en iranskfødt tysker.



Tyskland har i de seneste par år oplevet en række angreb, hvoraf det blodigste var rettet mod et julemarked i Berlin i december 2016.

Her blev 12 mennesker dræbt, da en tunesisk asylansøger pløjede en lastbil ind i en menneskemængde.

/ritzau/

SENESTE UDLAND

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

17. APR 2019 • 15:46 FOR ABONNENTER

Nexø Havn tror på overskud i datterselskab

17. APR 2019 • 14:16 FOR ABONNENTER

Investorer sætter frist for et nyt kulturhus

Mest læste

16. APR 2019 • 11:55 FOR ABONNENTER

Europamesteren vendte hjem til Bornholm

14. APR 2019 • 07:50 FOR ABONNENTER

Corts styrke ligger på sofaen