Investorer sender Alphabet-aktie på himmelkurs

26. APR 2024 • 00:15ERHVERV/POLITIK

Udsigten til, at Googles moderselskab for første gang nogensinde vil betale udbytte, har sendt aktie i vejret.

Googles moderselskab, Alphabet, er torsdag kommet med regnskab for årets første kvartal. Og investorerne kan lide det, de ser - udsigten til udbetaling af udbytte.

Efter børsen er lukket i USA, er aktien steget med over 16 procent i efterhandlen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Google kan præsentere en omsætning på 80,54 milliarder dollar eller i omegnen af 560 milliarder danske kroner. Investorerne havde regnet med omkring 78,59 milliarder dollar.

Selskabet har i kølvandet på regnskabet meddelt, at man for første gang vil betale udbytte til investorerne. 20 cent per aktie eller omkring 1,4 krone.

Alphabet har slået forventninger i forhold til både salg, overskud og reklameindtægter. Alle er faktorer, som investorerne holder nøje øje med i forhold til selskabet.

Alene selskabets indtægter ved salg af annoncer er på 61,7 milliarder dollar, hvilket er omkring 1,5 milliarder dollar mere, end investorerne havde forventet.

På et videomøde om resultaterne fremhævede den administrerende direktør, Sundar Pichai, AI-værktøjer som et stort fremskridt for Google-forretningen.

- Vi er optimistiske, fordi vi ser en stigning i søgninger blandt folk, der bruger AI-oversigterne, siger Pichai.

For tre måneder siden, meddelte også Alphabets konkurrent, selskabet Meta Platforms, der blandt andet står bag Facebook, at det for første gang ville begynde at betale udbytte til sine aktionærer.

Amazon.com har som en af de eneste techgiganter endnu ikke tilbudt at betale udbytte.

Også TikTok er de seneste år blevet en betydelig konkurrent for Alphabet.

Fremtiden for selskabet bag den populære app er dog usikker, efter USA's præsident, Joe Biden, onsdag har underskrevet en lov, som kræver, at ByteDance, der er selskabet bag TikTok, sælger sin amerikanske afdeling inden for ni måneder. Ellers bliver TikTok gjort forbudt i USA.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU