12. JUN 2018 • 16:44ERHVERV/POLITIK

Mette Bock: Regeringen er enig om visit til VM

Regeringen har afgjort dansk repræsentation ved VM, siger kulturminister Mette Bock (LA) om kritik fra V og K.

Kulturminister Mette Bock (LA) afviser, at hun sender et forkert signal ved at rejse til fodbold-VM i Rusland.Det siger hun i en skriftlig kommentar til kritik fra Venstre og De Konservative.- Den danske regering har truffet en beslutning om, at Danmark skal være repræsenteret ved VM i Rusland, siger Mette Bock.

- Det er en fornuftig beslutning. Det er vigtigt, at det officielle Danmark bakker aktivt op om vores fodboldlandshold.

Hun understreger, at holdets kvalifikation er en stor præstation, som fortjener "anerkendelse og opbakning".

- Jeg tager til Rusland som sportens minister - på regeringens vegne - for at støtte de danske drenge. De fortjener al den moralske støtte, de kan få, mener Mette Bock.Ingen danske ministre burde tage til Rusland, mener udenrigsordfører Naser Khader og forsvarsordfører Rasmus Jarlov fra De Konservative.

- Landsholdet skal nok klare sig, uanset om hun kommer eller ej. Hun blander politik og sport sammen ved at tage afsted, siger Khader.Heller ikke udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen fra regeringspartiet Venstre mener, at danske ministre skal tage til Rusland. Aastrup Jensen taler ikke på sit partis vegne, understreger han.

- Ministeren risikerer at blive en ufrivillig brik i Vladimir Putins (Ruslands præsident, red.) propagandaredskab.- Grunden til, at han bruger mange milliarder på VM, er, at han vil sende et signal om, at Rusland er blevet en del af det gode selskab igen. Det skal vi ikke støtte, siger Aastrup Jensen.

Kulturministeren finder det "dejligt, at vi i Folketinget har nogle engagerede ordførere, der lystigt lufter deres personlige holdninger" til den danske deltagelse i Rusland.- Og selvfølgelig er jeg ikke naiv, siger Mette Bock.De seneste måneder har der været tvivl om, hvorvidt Danmark ville sende ministre til slutrunden.

Usikkerheden opstod efter et giftangreb på en russisk eks-spion og dennes datter i Storbritannien i marts i den engelske by Salisbury.

Rusland stod bag angrebet, lød det fra briterne. Både eks-spionen og datteren overlevede angrebet. Siden meddelte briterne, at de ikke sender ministre til VM i Rusland.

Mens De Konservative har drøftet emnet internt i folketingsgruppen og sendt deres anbefalinger videre til partiets ministre, så har Venstres folketingsgruppe ifølge Michael Aastrup Jensen ikke diskuteret emnet.Mette Bock skal overvære Danmarks sidste gruppekamp mod Frankrig 26. juni. Hun bliver - indtil videre i hvert fald - den eneste repræsentant for det officielle Danmark i Rusland.

/ritzau/

SENESTE ERHVERV/POLITIK

MESTE LÆST ERHVERV/POLITIK (48 T)

22. FEB 2019 • 17:01 FOR ABONNENTER

Svaneke: Mere kontrol kunne finansieres af flere fastboende

22. FEB 2019 • 16:22 FOR ABONNENTER

Karamel Kompagniet uddelte gave til kunde nummer 20.000

22. FEB 2019 • 15:51 FOR ABONNENTER

Menighedsråd vil bygge nyt hus tæt på kirken

Mest læste

22. FEB 2019 • 14:18 FOR ABONNENTER

DBU-formand klar til genvalg i 2020